Σε αυτό το άρθρο θα δούμε ποια μηχανή γκαζόν ταιριάζει στις ανάγκες σας, τι να προσέξετε όταν αγοράζετε μια μηχανή γκαζόν και ποια είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της. Επιπλέον, θα παρουσιάσουμε μερικές συμβουλές για την αγορά θαμνοκοπτικού καθώς και τις δυνατότητές τους. Τα κατάλληλα εργαλεία, προσαρμοσμένα στις ανάγκες σας, θα κρατήσουν το τελικό κόστος χαμηλά και θα σας επιτρέψουν να ολοκληρώσετε όλες τις κηπουρικές εργασίες σας.

Μηχανή Γκαζόν

Μηχανές Γκαζόν

Δεν είναι όλες οι αυλές ίδιες και το ίδιο ισχύει για τις μηχανές γκαζόν. Ένα από τα πράγματα που μπορεί να χαλάσει την ηλιόλουστη μέρα που απολαμβάνετε, είναι η λάθος επιλογή στη μηχανή γκαζόν. Ευτυχώς όμως, το ίδιο ισχύει και αντίστροφα. Η σωστή επιλογή στην αγορά μηχανής γκαζόν, μπορεί να κάνει αυτή την εργασία, σκέτη απόλαυση. Εάν είστε σε αναζήτηση αγοράς, αλλά δεν είστε σίγουροι για το ποια χρειάζεστε, μην ανησυχείτε. Σε αυτό τον οδηγό θα σας βοηθήσουμε να επιλέξετε την σωστή μηχανή γκαζόν για εσάς.

Αρχικά, υπολογίστε πόση περίπου είναι η επιφάνεια κοπής. Μπορείτε να μετρήσετε με τα βήματά σας καθώς περπατάτε, ή να χρησιμοποιήσετε κάποιο εργαλείο (όπως το GoogleMaps). Σκεφτείτε ρεαλιστικά πόσο χρόνο έχετε να κουρέψετε το γκαζόν σας σε ένα πολυάσχολο σαββατοκύριακο και επιλέξτε τον εξοπλισμό σας ανάλογα. Για μεγαλύτερες επιφάνειες, ίσως χρειαστείτε μια βενζινοκίνητη μηχανή ενώ η δυνατότητα ρύθμισης του ύψους κοπής των χόρτων, θα σας διευκολύνει σε όλο το εύρος της επιφάνειάς σας.

Αφού αποφασίσετε τον τύπο μηχανής γκαζόν που σας ταιριάζει, στη συνέχεια δύο παράγοντες θα επηρεάσουν την τελική σας απόφαση: η άνεση σας και το ποσό που είστε διατεθειμένοι να δαπανήσετε. Όσα περισσότερα χρήματα επενδύσετε σε μια μηχανή γκαζόν, τόσο πιο ανθεκτική, ευέλικτη και «έξυπνη» θα είναι και πιθανώς, τόσο πιο γρήγορα θα κάνετε τη δουλειά σας. Προσοχή όμως διότι ισχύει και το αντίστροφο. Ίσως να μην παρατηρήσετε μεγάλη διαφορά σε ένα μικρό, απλό κήπο. Όμως, όσο μεγαλύτερη και πιο περίπλοκη είναι η επιφάνεια κουρέματος, τόσο περισσότερη σκέψη χρειάζεται ώστε να επιλέξετε τα σωστά χαρακτηριστικά της μηχανής γκαζόν.

Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα, μπορείτε να βρείτε ποικιλία από βενζινοκίνητες και ηλεκτροκίνητες μηχανές γκαζόν,ιδανικές για κήπο ή μεγαλύτερους χώρους.

Θαμνοκοπτικα

Θαμνοκοπτικά

Τα θαμνοκοπτικά χρησιμοποιούνται για την εκκαθάριση του γρασιδιού και των μικρών θάμνων. Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα θα βρείτε θαμνοκοπτικά βενζινοκίνητα, ηλεκτρικά ή μπαταρίας για μικρές και μεγάλες εκτάσεις. Αναλόγως το είδος της βλάστησης που έχετε, τη συχνότητα χρήσης, τη μορφολογία του εδάφους κ.λπ., θα βρείτε το εργαλείο που ταιριάζει στις ανάγκες σας.

Στην πλειονότητά τους, τα θαμνοκοπτικά είναι βενζινοκίνητα, ώστε να έχουν αρκετή δύναμη για να ανταπεξέλθουν και στις πιο απαιτητικές εργασίες. Ωστόσο υπάρχουν και κάποια ηλεκτροκίνητα ενώ στο ηλεκτρονικό μας κατάστημά θα βρείτε και θαμνοκοπτικό με μπαταρία, για μέγιστη φορητότητα, τόσο σεεπαγγελματική όσο και ερασιτεχνική χρήση.

Τα θαμνοκοπτικά χειρός (όρθια θαμνοκοπτικά) είναι τα πλέον διαδεδομένα. Αν και περισσότερο κουραστικά από τα τροχήλατα, η απλή χρήση τους και η ευκολία να «επεμβαίνουν» σε οποιοδήποτε σημείο του κήπου μας, τα καθιστούν μια ασφαλή αγορά για την περιποίηση του χώρου μας.

Τα τροχήλατα θαμνοκοπτικά, είναι άνετα και εύκολα στη χρήση τους. Προσφέρουν ευελιξία και άνεση στην κοπή μεγάλων επιφανειών ενώ οι τροχοί τους είναι κατάλληλοι για σχεδόν οποιαδήποτε μορφολογία εδάφους. Αποθηκεύονται εύκολα αφού τα μέρη τους αναδιπλώνονται ώστε να εξοικονομήσετε  τον απαραίτητο χώρο. Η αξιοπιστία και η εργονομία ενός θαμνοκοπτικού, το καθιστούν μια από τις πιο δημοφιλείς λύσεις για την περιποίηση του κήπου μας.

Κλείνοντας, ενώ το φθινόπωρο και το χειμώνα, οι «υποχρεώσεις» για τη συντήρηση του κήπου μας είναι μικρότερες, κάθε άνοιξη και καλοκαίρι, γίνονται πιο συχνές και περισσότερες. Ένας όμορφος και περιποιημένος κήπος, απαιτεί ώρες φροντίδας και συντήρησης και βέβαια τα κατάλληλα εργαλεία. Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα, θα βρείτε μηχανές γκαζόν, θαμνοκοπτικά και άλλα εργαλεία για απλή ή επαγγελματική χρήση, για την περιποίησή του κήπου σας.