Πόσες φορές χρειάστηκε να αλλάξετε λάστιχο ποτίσματος, κατά τη διάρκεια μιας εργασίας; Όλοι μας, λίγο πολύ, έχουμε καταφύγει σε αγορά της τελευταίας στιγμής, για την οποία μετανιώσαμε. Μπορεί το λάστιχο ποτίσματος που προμηθευτήκαμε, να «άνοιξε» ή να παρουσίασε σοβαρή διαρροή. Ή μπορεί να μην ήταν αρκετά εύκαμπτο για την εργασία και τον χώρο τα οποία το χρειαζόμασταν. Από την άλλη, η αγορά κατόπιν μελέτης, ακόμα και για λάστιχο ποτίσματος, μπορεί να έχει πολλαπλά οφέλη. Εκτός από το οικονομικό (αφού θα έχετε ένα «εργαλείο» που θα ικανοποιεί τις απαιτήσεις σας), το σωστό λάστιχο ποτίσματος για τον κήπο, θα σας δώσει καλύτερα αποτελέσματα στη συνολική εικόνα του χώρου σας.

Λάστιχα Ποτίσματος

Οποιαδήποτε εργασία γίνεται με τα σωστά εργαλεία, καταλήγει να είναι ευχάριστη και να φέρνει ταεπιθυμητά αποτελέσματα. Το ίδιο ισχύει και για τις ποτιστικές εργασίες σας στο χωράφι, την αυλή ή τον κήπο σας. Ωστόσο, επειδή δεν είναι όλα τα λάστιχα ποτίσματος φτιαγμένα με τον ίδιο τρόπο ή για τον ίδιο σκοπό, σε αυτό το άρθρο θα δούμε τι πρέπει να σκεφτείτε πριν προβείτε στην αγορά ενός λάστιχου ποτίσματος. Το κατάλληλο για εσάς λάστιχο ποτίσματος, δεν χρειάζεται να κοστίζει πολλά. Υπάρχουν καλά κατασκευασμένα μοντέλα σε κάθε τιμή και για κάθε μέγεθος ή τύπο κήπου.

Εξάλλου, τα νέα υλικά και η τεχνολογία κατέστησαν δυνατή τη δημιουργία σωλήνων που είναι εύκαμπτοι αλλά και ανθεκτικοί. Ταυτόχρονα είναι ακόμα ελαφρύτεροι και ευκολότερο να κινηθούνσε σχέση με εκείνες τις παλιές, βαριές εκδόσεις παλιού τύπου. Φυσικά, αυτές εξακολουθούν να υπάρχουν. Και έχουν και το ρόλο τους, σε καταστάσεις όπου μπορεί να χρειαστείτε κάτι ανθεκτικό και σκληρό.

Εάν όμως έχετε ένα μικρό κήπο, θα χρειαστείτε ένα απλό λάστιχο μικρού σχετικά μήκους. Ένας μεγαλύτερος κήπος, με πυκνότερη βλάστηση, μπορεί να χρειάζεται λάστιχο ποτίσματος με μεγαλύτερη διάμετρο και υψηλότερη απόδοση όσον αφορά στην ποσότητα νερού που διοχετεύει. Επιπλέον, σε κήπους μεγάλης έκτασης θα χρειαστείτε λάστιχο το οποίο δε θα «διπλώσει» σε κάποιο σημείο της διαδρομής.

Κόστος

Οι ανάγκες ενός επαγγελματία μπορεί να διαφέρουν από αυτές ενός ιδιώτη. Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να προμηθευτείτε ένα λάστιχο υψηλής ποιότητας μέχρι εκεί που επιτρέπει  το αρχικό σας budget. Έτσι θα μπορέσετε να κάνετε τη διαδικασία του ποτίσματος, μια εύκολη και ευχάριστη εργασία. Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα θα βρείτε πολλές προτάσεις για το κατάλληλο για εσάς, λάστιχο ποτίσματος.

Πώς προστατεύω το λάστιχο ποτίσματος

Η έκθεση στο ήλιο είναι από τους κυριότερους λόγους για τους οποίους χαλάει ένα λάστιχο ποτίσματος. Προτιμήστε να το αποθηκεύσετε σε ένα σκιερό μέρος ώστε να επιμηκύνετε τη διάρκεια ζωής του. Ειδικά στο κλίμα της χώρας μας με τους ψυχρούς χειμώνες και τα ζεστά καλοκαίρια, είναι απαραίτητη η σωστή αποθήκευση. Επίσης οι χαμηλής ποιότητας σύνδεσμοι, προκαλούν φθορές και ταλαιπωρούν τις ευαίσθητες άκρες του. Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα θα βρείτε ευθύγραμμους ή σε σχήμα γωνίας συνδέσμους ποτίσματος, υψηλής ποιότητας. Τέλος, μπορείτε να εξοικονομήσετε χώρο και ναι προστατεύσετε το λάστιχο ποτίσματος, αποθηκεύοντας το σε ειδικές εσοχές και βάσεις, οι οποίες είναι εργονομικές και ταιριάζουν στο χώρο σας. Τα σύγχρονα λάστιχα ποτίσματος είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά και με μεγάλη αντοχή στο χρόνο εάν τηρούμε αυτές τις απλές οδηγίες.

Τελικά

Η επιλογή του κατάλληλου λάστιχου ποτίσματος, όσο και αν ακούγεται απλή, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Αρχικά θα πρέπει να προσδιορίσουμε τις ανάγκες μας. Η έκταση του κήπου μας είναι βασικό στοιχείο. Επίσης η χωροταξική διάταξη και η ύπαρξη αντικειμένων στο χώρο, καθώς και το πόσο ανθεκτικό θα πρέπει να είναι το λάστιχο, είναι άλλο ένα σημείο να προσέξουμε. Τέλος, οποιαδήποτε αγορά μας θα πρέπει να προστατευθεί και να συντηρηθεί σωστά. Η χρήση βάσης για ποτιστικό λάστιχο καθώς και η σωστή αποθήκευσή του, θα παρατείνουν την διάρκεια ζωής αυτού του απλού αλλά τόσο χρήσιμου εργαλείου.