Άλλο ένα χρηστικό άρθρο του doktoris.gr είναι εδώ, για να σας βοηθήσει στην επιλογή της κατάλληλης σκούπας χειρός, που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας.

Οι σκούπες είναι από τα πιο βασικά είδη καθαρισμού που κάθε σπίτι χρειάζεται, αφού απομακρύνουν εύκολα και γρήγορα τα περιττά σκουπίδια από το πάτωμα.

Όμως, δεν είναι όλες οι σκούπες, για όλες τις χρήσεις, για αυτό, στο άρθρο που ακολουθεί, θα δούμε μαζί ανά κατηγορία, τις καλύτερες σκούπες χειρός που κυκλοφορούν στην αγορά, τόσο για το εσωτερικό του σπιτιού, όσο και για το εξωτερικό του, καθώς και για ειδικές εργασίες.

1. Σκούπες Εσωτερικού Χώρου

Η φροντίδα του σπιτιού είναι σημαντική, αφού το σπίτι είναι ο χώρος που χαλαρώνουμε και ξεκουραζόμαστε.

Η βασική καθαριότητα του σπιτιού γίνεται τώρα μία εύκολη υπόθεση με τις σκούπες εσωτερικού χώρου, κάθε μία από τις οποίες εξυπηρετεί και άλλη ανάγκη.

Θα βρείτε σκούπες πατώματος σε ποικιλία διαστάσεων, υφών και σχημάτων τρίχας, ανάλογα με το σημείο που θέλετε να καθαρίσετε.

Ακόμα, θα δείτε ιδιαίτερες σκούπες, που θα σας διευκολύνουν για καθάρισμα στοχευμένο στα «δύσκολα» σημεία.

• Σκούπα Ίσια Οικονομική

Πρόκειται για την κλασική ίσια σκούπα, κατασκευασμένη από πλαστικό και συνθετική μακριά τρίχα, κατάλληλη κυριώς για το εσωτερικό του σπιτιού.

Αυτή η σκούπα ενδείκνυται για το καθημερινό, απλό και γρήγορο σκούπισμα.

•  Σκούπα Πολυτελείας

Καλής ποιότητας σκούπα, με πυκνές τρίχες για αποτελεσματικό σκούπισμα. Ανθεκτική και εύχρηστη, διατίθεται σε ποικιλία υλικών, όπως πλαστικό, ξύλο ή και λάστιχο.

Το σχήμα της στο κάτω μέρος μπορεί να είναι ίσιο, ζικ-ζακ ή καμπυλωτό, ενώ διατίθεται σε στενό ή φαρδύ τελείωμα, μαλακών ή σκληρών τριχών, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Θα την βρείτε σε πολλά χρώματα και σχέδια, για να διαλέξετε την αγαπημένη σας.

• Σκούπα Βεντάλια

Αυτή η σκούπα, που έχει σχήμα βεντάλιας, καλύπτει τις ανάγκες του εσωτερικού χώρου του σπιτιού, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την βεράντα.

Το σχήμα της βοηθά στο να συλλεχθούν όλα τα σκουπίδια από το πάτωμα, ενώ το ξύλινο υλικό της την κάνει ανθεκτική, που σημαίνει ότι θα σας κρατήσει για καιρό.

Η σκούπα βεντάλια κυκλοφορεί και στην ραφτη έκδοση ή ακόμα και από πλαστικό υλικό.

• Σκούπα Μαγνητική

Πρόκειται για σκούπα εσωτερικού, αλλά και εξωτερικού χώρου, κατασκευασμένη από πλαστικό, με συνθετική τρίχα και μαγνητική υποδοχή για το κοντάρι, για εύκολο κούμπωμα.

Η μαγνητική σκούπα διατίθεται σε ίσια και λοξή υποδοχή, ανάλογα με την κλίση που σας βολεύει καλύτερα.

• Σκούπα Λάστιχο Για Τρίχες

Εσείς που έχετε κατοικίδιο, σίγουρα χρειάζεστε την σκούπα που συλλέγει όλες τις τρίχες. Ο τετράποδος φίλος σας, φυσικά σας χαρίζει υπέροχες στιγμές, αλλά δυστυχώς αφήνει παντού τρίχες.

Η σκούπα με τρίχες από λάστιχο θα σας λύσει τα χέρια, αφού είναι αποτελεσματική. Κατασκευασμένη από συνθετικό υλικό, ενδείκνυται για χρήση στο πάτωμα ή και στο χαλί.

• Ψιχουλιέρα Με Χερούλι

Η ψιχουλιέρα είναι το σκουπάκι που θα σας λύσει τα χέρια. Ενδείκνυται για τον γρήγορο καθαρισμό του σημείου εκείνου που έχει λερωθεί, αφού στιγμιαία απομακρύνει τα ψίχουλα.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον πάγκο ή το τραπέζι της κουζίνας, που λερώνεται κατά την προετοιμασία του φαγητού.

Η γρήγορη καθαριότητα που προσφέρει, το κάνει ιδανικό για μητέρες που διαθέτουν περιορισμένο χρόνο ή για εσάς που αναζητάτε μία άμεση λύση καθαρίσματος, λίγο πριν φύγετε για την δουλειά.

Η ψιχουλιέρα είναι εύκολη στην χρήση, αφού κρατώντας την από την εύχρηστη λαβή της, την «περνάτε» πάνω από το σημείο που θέλετε να καθαρίσετε και τα ειδικά ροδάκια της, συγκρατούν εσωτερικά τα ψίχουλα.

Η ψιχουλιέρα κυκλοφορεί σε πολλά μεγέθη και χρώματα, ενώ υπάρχει και ειδική ψιχουλιέρα για το πάτωμα, με κοντάρι για να μην χρειάζεται να σκύβετε.

• Ρολοσκούπα 3 Σε 1

Εάν σας φάνηκαν ενδιαφέρουσες όλες οι προτάσεις μας, για τις σκούπες εσωτερικού χώρου και δεν ξέρετε ποια να πρωτοδιαλέξετε, μην ανησυχείτε γιατί η ρολοσκούπα σας προσφέρει όλα τα οφέλη των παραπάνω σκουπών.

Για εσάς που έχετε μεγάλη οικογένεια ή περιορισμένο χρόνο για καθάρισμα, η ρολοσκούπα, που μαζεύει βρομιές, ψίχουλα και σκουπίδια από όλες τις επιφάνειες, είναι εξαιρετική επιλογή.

Είναι εύχρηστη, καθώς δεν χρειάζεται ούτε ρεύμα, ούτε μπαταρίες για να λειτουργήσει, παρά μόνο την σπρώχνεται πιέζοντας ελαφρά προς τα κάτω.

Η περιστροφική 360 μοιρών κίνησή της και τα τρίχινα βουρτσάκια που διαθέτει, «ρουφάει» οτιδήποτε ανεπιθύμητο!

 

2. Σκούπες Εξωτερικού Χώρου

Η αυλή ή ο κήπος του σπιτιού δεν έχουν τις ίδιες ανάγκες καθαρισμού, όπως το εσωτερικό του. Χρειάζεται σκούπες ανθεκτικές για τις σκληρές επιφάνειες, με την δυνατότητα να απομακρύνουν μεγάλο όγκο φύλλων ή κλαδιών, που συνήθως συγκεντρώνονται έξω.

Οι σκούπες εξωτερικού χώρου που θα σας προτείνουμε, υπάρχουν σε μία ποικιλία διαστάσεων και υλικών, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

• Σκούπα Ασφάλτου

Οι ξύλινες σκούπες, που έχουν πλαστική τρίχα στο κάτω μέρος τους, είναι ιδανικές για εσάς που έχετε άσφαλτο στο εξωτερικό του σπιτιού σας.

Η αντοχή και η ανθεκτικότητα τόσο στις πιέσεις, όσο και στο ανώμαλο έδαφος της ασφάλτου, σας επιτρέπουν να καθαρίσετε καλά τον χώρο σας, ενώ ενδείκνυνται ακόμα και για επίμονη βρωμιά.

Σε αυτή την περίπτωση μάλιστα, μπορείτε να τρίψετε την επιφάνεια που θέλετε να καθαρίσετε, χρησιμοποιώντας επιπλέον κάποιο προϊόν καθαρισμού για λεκέδες και νερό.

Η ξύλινη ή πλαστική σκούπα ασφάλτου είναι επίσης κατάλληλη για να απομακρύνει τις πευκοβελόνες που κολλάνε επάνω στην άσφαλτο, καθώς η σκληρή τρίχα της σκούπας τις αφαιρεί δίχως κόπο.

Αυτή η σκούπα κυκλοφορεί σε μικρές και μεγάλες διαστάσεις, ανάλογα με το μέγεθος που σας βολεύει καλύτερα.

• Σκούπα Χόρτου

Επίσης δημοφιλείς στην κατηγορία των σκουπών εξωτερικού χώρου είναι αυτές με το χόρτο στο κάτω μέρος τους.

Αυτού του είδους οι σκούπες σας βοηθούν να απομακρύνετε τα χόρτα από τον κήπο ή την αυλή σας, ενώ είναι πολύ βοηθητικές για το καθάρισμα του γρασιδιού μετά το κούρεμα.

Η σκούπα χόρτου διατίθεται με ξύλινο κοντάρι για μεγαλύτερη αντοχή και άνεση, ενώ θα την βρείτε και σε μικρό μέγεθος, βολικό για να καθαρίσετε μικρές επιφάνειες, όπως πάγκοι εργασίας, ψησταριές ή το τζάκι σας.

• Σκούπα Ασφάλτου Και Χόρτου

Συνδυασμός των δύο παραπάνω κατηγοριών είναι η σκούπα ασφάλτου και χόρτου, η οποία είναι κατάλληλη τόσο για το καθάρισμα της ασφάλτου, όσο και για το μάζεμα του χόρτου.

Ένα προϊόν 2 σε 1, κατασκευασμένο από ανθεκτικό ξύλο, κυκλοφορεί και σε λεπτή, μακρόστενη εκδοχή, πέρα από την κλασική ορθογώνια, για μεγαλύτερη έμφαση στην λεπτομέρεια,στα δυσπρόσιτα σημεία.

Η ίδια σκούπα κυκλοφορεί και σε πλαστικό υλικό.

• Σκούπα Δρόμου Συρμάτινη

Παρόμοιας λογικής με την ξύλινη σκούπα ασφάλτου, είναι και η συρμάτινη, με την διαφορά ότι είναι ακόμα πιο ανθεκτική.

Η κοντές συρμάτινες τρίχες της καθαρίζουν τους επίμονους λεκέδες και η λοξή υποδοχή της βάσης της, διευκολύνει το δύσκολο καθάρισμα των εξωτερικών επιφανειών του σπιτιού.

Επίσης κατασκευασμένη από ξύλο, είναι πολύ ανθεκτική στις αντίξοες εργασίες.

 

3. Σκούπες για Ειδικές Εργασίες

Υπάρχουν περιπτώσεις που οι κλασικές σκούπες δεν αρκούν για να καλύψουν τις πιο σύνθετες εργασίες του σπιτιού.

Για αυτό τον λόγο, στην ενότητα αυτή θα βρείτε επιλογές σε σκούπες χειρός, που θα σας εξυπηρετήσουν σε πολλές διαφορετικές ανάγκες.

• Σκούπα ασπρίσματος

Συχνά το σπίτι χρειάζεται ένα «φρεσκάρισμα», ένα άσπρισμα που θα το ανανεώσει και θα το αναδείξει καλύτερα.

Η σκούπα ασπρίσματος, που δέχεται και  κοντάρι για να το πρoσαρμόσετε στο ύψος που σας εξυπηρετεί, είναι η σωστή επιλογή.

Με υποδοχή σπαστή, που προσαρμόζεται στην κλίση του τοίχου, η σκούπα ασπρίσματος θα σας λύσει τα χέρια στην κουραστική αυτή διαδικασία.

Οι ειδικές τρίχες της δεν αφήνουν ανεπιθύμητα σημάδια στον φρεσκοβαμμένο τοίχο, ενώ θα την βρείτε διαθέσιμη τόσο με την σπαστή υποδοχή, όσο και με την απλή.

Η σκούπα ασπρίσματος είναι διαθέσιμη και σε μικρό μέγεθος, χωρίς υποδοχή για κοντάρι, σαν βουρτσάκι χειρός.

• Σκούπα Σκληρή Χαλιών Ξύστρα

Ήρθε η ώρα για να πλύνετε τα χαλιά πριν την αποθήκευση; Κανένα πρόβλημα. Η ανθεκτική και αποτελεσματική ξύστρα χαλιών, φτιαγμένη από ξύλο και κοντή, σκληρή τρίχα, κάνει το πλύσιμο των χαλιών, παιχνίδι!

• Σκούπα αράχνη

Η σκούπα αράχνη σε σχήμα οβάλ ή μανιτάρι, θα σας διευκολύνει ώστε να φτάσετε στα ψηλά, δυσπρόσιτα σημεία, για να απομακρύνετε τους ιστούς από τις αράχνες.

Είναι κατάλληλη τόσο για το εσωτερικού του σπιτιού, όσο και για αποθήκες που χρειάζονται καθάρισμα.

Μόλις φθάσατε στο τέλος του άρθρου μας για τις καλύτερες σκούπες χειρός, για εξωτερικό και εσωτερικό χώρο, που καλύπτουν κάθε ανάγκη καθαρίσματος.

Βρείτε αυτές τις προτάσεις με είδη καθαρισμού, αλλά και πολλές ακόμα, στο site μας:  doktoris.gr