Πριν καν ξεκινήσουμε την αναζήτηση για κάποιο δισκοπρίονο το πρώτο πράγμα που πρέπει να αναρωτηθούμε είναι για ποιο λόγο χρειαζόμαστε να αγοράσουμε ένα δισκοπρίονο.

Υπάρχουν διάφορων ειδών δισκοπρίονα και το κάθε ένα εξυπηρετεί συγκεκριμένες εργασίες. Υπάρχουν τα δισκοπρίονα χειρός και τα δισκοπρίονα πάγκου όπου στην πρώτη περίπτωση έχουμε το δισκοπρίονο στο χέρι μας και με αυτό κάνουμε τη δουλειά ενώ στην δεύτερη περίπτωση το δισκοπρίονο είναι ενσωματωμένο μέσα σε έναν πάγκο κι εμείς απλά περνάμε το υλικό που θέλουμε να κόψουμε από πάνω.

Επίσης υπάρχουν δισκοπρίονα, είτε αυτά είναι πάγκου είτε χειρός, τα οποία είναι μπαταρίας η ρεύματος. Στην πρώτη περίπτωση λειτουργούνε με μπαταρία και στη δεύτερη περίπτωση με καλώδιο ρεύματος.

Σε περίπτωση που θέλουμε να δουλέψουμε σε χώρους εργασίας που δεν διαθέτουν ηλεκτρικό ρεύμα τότε το ιδανικό θα ήτανε να αγοράσουμε ένα δισκοπρίονο μπαταρίας. Έτσι μας δίνετε ελευθερία κινήσεων και δεν θα ανησυχούμε αν έχει ρεύμα η όχι η τοποθεσία στην οποία θα δουλέψουμε.

Εάν πάλι είμαστε σε χώρο ο οποίος διαθέτει ηλεκτρικό ρεύμα ή σε κάποιο εργαστήριο στο οποίο δουλεύουμε τα υλικά μας τότε μπορούμε να πάμε σε ηλεκτρικό δισκοπρίονο.

Αφού επιλέξουμε αν το δισκοπρίονο μας θα είναι μπαταρίας ή ηλεκτρικό έπειτα πρέπει να διαλέξουμε τι υλικά θέλουμε να κόβουμε. Υπάρχουν δισκοπρίονα, που είναι και τα πιο κλασικά, τα οποία κόβουνε ξύλο. Όμως υπάρχουν και δισκοπρίονα τα οποία κόβουνε δομικά υλικά ή και σίδερο.

Το τι κόβει το κάθε δισκοπρίονο εξαρτάται από τον δίσκο τον οποίο φοράει. Αν παραδείγματος χάριν θέλουμε να κόψουμε ξύλο θα πρέπει το δισκοπρίονο μας να έχει πάνω τοποθετημένο δίσκο ξύλου, αν πάλι θέλουμε να κόψουμε σίδερο θα πρέπει αντίστοιχα να τοποθετήσουμε πάνω δίσκο σιδήρου και τέλος αν θέλουμε να κόψουμε δομικά υλικά θα πρέπει να τοποθετήσουμε δίσκο δομικών υλικών.

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Εδώ υπάρχει μία παγίδα, δεν παίρνουνε όλα τα δισκοπρίονα όλους τους δίσκους, υπάρχουν δισκοπρίονα που είναι μόνο για ξύλο, υπάρχουν δισκοπρίονα που είναι μόνο για σίδερο ή για δομικά υλικά. Υπάρχουν όμως και δισκοπρίονα τα οποία μπορούνε να πάρουνε δύο ή και παραπάνω δίσκους.

Έτσι θα πρέπει να προσέξουμε πριν αγοράσουμε δισκοπρίονο τη δίσκο φοράει επάνω εκείνη τη στιγμή και αν μπορεί να πάρει κι άλλους δίσκους έτσι ώστε να μπορούμε να κόψουμε και διαφορετικά υλικά.

Τέλος αυτό που προσέξουμε σε κάθε εργαλείο που αγοράζουμε είναι το after sales market. Δηλαδή πρέπει να προσέξουμε την μάρκα που θα αγοράσουμε να διαθέτει ανταλλακτικά και service μετά από την αγορά τους είτε μέσω του αντιπροσώπου είτε μέσω της αντιπροσωπείας.

Δείτε εδώ όλα τα διαθέσιμα δισκοπρίονα που διαθέτουμε στο site μας για τα οποία έχουμε σε όλα κάλυψη μετά την πώληση σε ανταλλακτικά και Service:

https://www.doktoris.gr/ergaleia/hlektrika-ergaleia/diskopriono/