Το τάπερ της μαμάς, το τάπερ της δουλειάς, το τάπερ του σχολείου. Το τάπερ έχει πάντα μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά όλων και μας συνοδεύει εφ’ όρου ζωής.

Ανάλογα με τις ανάγκες σας μπορείτε να επιλέξετε ένα δοχείο φαγητού, που θα το παίρνετε μαζί στη δουλειά, θα ετοιμάζετε το κολατσιό του παιδιού για το σχολείο ή θα αποθηκεύετε το φαγητό που περίσσεψε για την επόμενη μέρα.

Υπάρχουν τάπερ ποικίλων διαστάσεων, χωρητικότητας, χρωμάτων και σχεδίων που καλύπτουν όλες τις προτιμήσεις και σας βοηθούν να οργανώσετε εύχρηστα την κουζίνα σας. Πάμε λοιπόν να δούμε μαζί μερικά χρήσιμα δοχεία φαγητού!

1. Δοχείο Φαγητού Στρόγγυλο Πλαστικό Βαθύ

Τα στρογγυλά δοχεία φαγητού με βάθος, σας επιτρέπουν να αποθηκεύσετε τρόφιμα μεγάλου όγκου, που δεν θα χωρούσαν άνετα σε ένα πιο ρηχό τάπερ.

Είναι ιδανικά για την αποθήκευση φρούτων, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, επιτρέποντάς σας να φυλάξετε το καρπούζι ή το πεπόνι σας, ενώ το πλαστικό υλικό τους, που δεν σπάει, είναι τέλειο για να το πάρετε μαζί σας στην παραλία.

2. Δοχείο Φαγητού Πλαστικό Με Ασφάλειες

Τα δοχεία φαγητού με ασφάλειες σας προσφέρουν αεροστεγές κλείσιμο για τα τρόφιμα που θα φυλάξετε για μεγαλύτερο διάστημα και δεν θέλετε να αλλοιωθούν.

Ακόμα, αποτρέπουν τις διαρροές του φαγητού και σας χαρίζουν άνεση, αν θέλετε να μετακινηθείτε με το φαγητό σας στην δουλειά ή να έχετε ένα σνακ μαζί σας στο ταξίδι.

Το εξαιρετικής και ασφαλούς ποιότητας πλαστικό είναι ανθεκτικό, ώστε να μην χρειάζεται να ανησυχείτε μη τυχόν και σπάσει.

Στην αγορά κυκλοφορούν τέτοια τάπερ ποικίλων διαστάσεων και χωρητικότητας, με διπλή ή τετραπλή ασφάλεια στο κλείσιμο.

3. Δοχείο Φαγητού Στρόγγυλο Με Ασφάλειες

Τα στρογγυλά δοχεία φαγητού είναι κατάλληλα για την αποθήκευση τροφίμων που καταλαμβάνουν μεγάλο χώρο σε πλάτος, όπως είναι οι πίτες, τα ψάρια ή και γλυκίσματα όπως τα μπισκότα.

Το ασφαλές κλείσιμο τα διατηρεί φρέσκα για αποθήκευση στο ψυγείο και όχι μόνο. Είναι ιδανικό για μεταφορά και καθημερινή χρήση.

4. Δοχείο Φαγητού Τετράγωνο Πλαστικό Σετ 3 Τεμαχίων

Ίσως η πιο σωστή επιλογή τάπερ για εσάς που είστε στο ξεκίνημα του καινούργιου νοικοκυριού και αναζητάτε χρηστικές λύσεις για την αποθήκευση του φαγητού σας.

Εξοπλίστε την κουζίνα σας με ένα τριπλό σετ τάπερ μικρού, μεσαίου και μεγάλου μεγέθους, έτσι ώστε να καλύψετε ένα εύρος αναγκών που θα προκύψουν.

Η προσιτή τιμή τους τα καθιστά κατάλληλα για την οργάνωση του φοιτητικού σπιτιού, ενώ δεν πιάνουν πολύ χώρο στο ντουλάπι, μιας και μπορούν να αποθηκευτούν εύκολα το ένα μέσα στο άλλο.

5. Δοχεία Φαγητού Για Τοστ

Τι πιο εύκολο και γρήγορο από το να ετοιμάσετε ένα τοστ, που θα πάρετε μαζί σας στο γραφείο ή που θα δώσετε στο παιδί σας για να πάρει μαζί στο σχολείο.

Αυτά τα δοχεία φαγητού είναι σχεδιασμένα για να χωρούν το τοστ σας, αφού έχουν το σχήμα του, ενώ το μέγεθός τους χωρά άνετα στην σχολική τσάντα.

6. Δοχείο Φαγητού 3 Θέσεων

Στην ίδια λογική κυμαίνεται και το δοχείο φαγητού τριών θέσεων, το οποίο σας επιτρέπει να πάρετε μαζί το γεύμα σας, κρατώντας σε διαφορετικά σημεία το κυρίως φαγητό από την σαλάτα ή το επιδόρπιο σας.

Είναι ιδανικό για εσάς που λείπετε πολλές ώρες από το σπίτι και επιθυμείτε να πάρετε μαζί το φαγητό σας ή αναζητάτε υγιεινές λύσεις για την διατροφή των παιδιών στο σχολείο, προμηθεύοντας τα με σπιτικό φαγητό.

7. Δοχείο Φαγητού Μεγάλο και Βαθύ

Υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες έχουμε ανάγκη από ένα μεγάλο και βαθύ τάπερ, που να χωρά πολύ φαγητό, συνήθως για μακροπρόθεσμη αποθήκευση.

Τέτοιες ανάγκες περιλαμβάνουν συνήθως φαγητά κατάψυξης, όπου δεν θα καταναλωθούν άμεσα, ενώ καταλαμβάνουν μεγάλο όγκο και χρειάζονται ένα δοχείο που να τα χωράει.

Αυτά τα φαγητά μπορεί να είναι το κρέας, τα πουλερικά ή τα ψάρια, όπου μπορείτε να τα χωρίσετε σε μερίδες, έτοιμες για μαγείρεμα και να τις φυλάξετε σε ένα τέτοιο τάπερ.

Αυτά τα δοχεία φαγητού είναι κατασκευασμένα από υλικό που αντέχει στις χαμηλές θερμοκρασίες της κατάψυξης, χωρίς να κολλάει στον πάτο της.

8. Δοχείο Φαγητού Στρόγγυλο Βιδωτό

Άλλη μία εξαιρετική επιλογή για εσάς που αναζητάτε ένα δοχείο φαγητού μεγάλης χωρητικότητας και ασφαλούς κλεισίματος, είναι το στρογγυλό και βιδωτό.

Το δοχείο αυτό ακολουθεί την λογική ενός βάζου, με την διαφορά ότι χωρά πολύ περισσότερο φαγητό από ότι το βάζο.

Είναι ιδανικό για να αποθηκεύσετε μαρμελάδες, γλυκά του κουταλιού, σάλτσες ή και υγρά φαγητά όπως είναι οι σούπες, αφού κλείνει πολύ καλά.

Αυτά τα δοχεία πέρα από το στρογγυλό σχήμα τους, μπορείτε να τα βρείτε και σε κυλινδρική μορφή, αν θέλετε να αποθηκεύσετε εκεί τα ζυμαρικά ή το ρύζι σας, βοηθώντας στην οργάνωση του πάγκου ή των ντουλαπιών σας.

9. Δοχείο Φαγητού Όρθιο Οβάλ

Μιας και αναφέραμε την αποθήκευση των υγρών τροφίμων, το όρθιο δοχείο φαγητού, το οποίο έχει άνοιγμα στην επάνω πλευρά του, σας βοηθά να αποθηκεύσετε τις μη στερεές τροφές.

Βέβαια, αυτό το δοχείο φαγητού μπορεί να αποθηκεύσει και τα δημητριακά σας, αφού το άνοιγμα διευκολύνει να τα ρίξετε εύκολα και γρήγορα στο μπολ, ενώ ο δοσομετρητής που διαγράφεται στο πλάι, σας επιτρέπει να υπολογίσετε πόσο σας έχει απομείνει ή πόση ποσότητα θέλετε να καταναλώσετε.

10. Διάφανο Δοχείο Φαγητού

Αν είστε από τους ανθρώπους που αγαπάτε την καλή αισθητική, την τάξη και την οργάνωση στο ψυγείο σας και απολαμβάνετε την ομοιομορφία, τότε τα διάφανα δοχεία φαγητού είναι σχεδιασμένα για εσάς.

Εξοπλίστε το ψυγείο σας με αυτά, ώστε να φυλάξετε εκεί όλα σας τα τρόφιμα, οργανώνοντας το σωστά και επιτρέποντάς σας να βλέπετε τι περιέχει το κάθε δοχείο.

Επειδή τα διάφανα δοχεία κυκλοφορούν σε ποικιλία διαστάσεων και σχημάτων, φροντίστε να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει στις διαστάσεις του ψυγείου σας.

Εκεί μπορείτε να τοποθετήσετε τα φρούτα και τα λαχανικά σας, το τυρί ή ακόμα και το φαγητό της επόμενης ημέρας.

Αν θέλετε να διατηρήσετε φρέσκα τα τρόφιμα σας, επιλέξετε ένα διάφανο δοχείο φαγητού που κλείνει με ασφάλειες.

Αυτές ήταν οι προτάσεις μας με τα 10 καλύτερα τάπερ που κυκλοφορούν στην αγορά και που καλύπτουν τις ανάγκες όλων.

Επιλέξτε τώρα το δικό σας, ανάλογα με την καθημερινότητα και τον τρόπο ζωής σας, μέσα από το site μας: doktoris.gr.