Καθώς είστε σε κάποιο μαγαζί με εργαλεία και βλέπετε τις αμέτρητες μάρκες που υπάρχουν φαντάζεστε πόσες πολλές εταιρίες με εργαλεία υπάρχουν παγκοσμίως. Η αλήθεια όμως είναι λίγο διαφορετική καθώς όπως δείχνει το γραφικό από το PressureWashr.com θα δείτε πως μόλις 18 μέγα brands ελέγχουν το 91 τοις εκατό της παγκόσμιας αγοράς ηλεκτρικών εργαλείων και από αυτές, τέσσερις εταιρείες ελέγχουν το 48%.

Μάρκες όπως Ryobi, Dirt Devil, Oreck, Milwaukee Electric και Hoover, ανήκουν, για παράδειγμα, στην Techtronic Industries με έδρα το Χονγκ Κονγκ. Η Stanley Black & Decker που εδρεύει στο Κονέκτικατ διαθέτει πολλά ονόματα πέρα ​​από το όνομά του, συμπεριλαμβανομένων των Lenox, Craftsman, Irwin Tools, DeWALT και CribMaster.

Μοιράζονται μια αρκετά μεγάλη αγορά. Με τη χρήση διαθέσιμων στο κοινό δεδομένων, η PressureWashr εκτιμά ότι η συνολική αγορά εργαλείων χειρός και ηλεκτρικών εργαλείων θα φτάσει τα 51 δισεκατομμύρια δολάρια. Η Black & Decker οδηγεί το πακέτο με μερίδιο αγοράς 14% και πωλήσεις 7,14 δισ. Δολαρίων. Η Techtonic, η οποία ελέγχει μεγάλα ονόματα στην αγορά εργαλείων, έχει μερίδιο αγοράς 9,88% με πωλήσεις 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Πηγή