«Δός μοι πᾷ στῶ καὶ τὰν γᾶν κινήσω»,᾿Αρχιμήδους απόφθέγμα

Φανταστείτε την ικανοποίηση και τη γεύση της επιτυχίας που ένιωσε ο λαμπρός Έλληνας επιστήμονας (μηχανικός, μαθηματικός, φυσικός),όταν έκανε το σπουδαίο μηχανικό του εύρημα για τη δύναμη των μοχλών.

Τα εργαλεία και τα όργανα μέτρησης ήταν τα κύρια και καίρια μέσα για την ανάπτυξη του ανθρώπινου πολιτισμού, από την αυγή του κόσμου. Φτιαγμένα στην αρχή από σκόρπια ξύλα και πέτρες, όταν οι άνθρωποι ήταν συλλέκτες και όχι θηρευτές, σύντομα εξελίχθηκαν και με τη συμβολή και την ευρύτατη χρήση της φωτιάς σε μεταλλικά (χαλκός, σίδηρος, ατσάλι και άλλα κράματα). Με τούτα τα μέσα,ο άνθρωπος μπόρεσε

  • Να εξασφαλίσει την τροφή και την ένδυση του μέσω του κυνηγιού και του ψαρέματος αρχικά, και αργότερα με την καλλιέργεια και εκμετάλλευση της γης και την εκτροφή οικόσιτων ζώων
  • Να φροντίσει για την προστασία του από τις κλιματολογικές συνθήκες χτίζοντας ολοένα και πιο άνετες και υψηλού επιπέδου κατοικίες
  • Να αμυνθεί κατά κάθε εχθρού (φυσικού, ζωικού ή ανθρώπινου), επιβάλλοντας την κατάχτηση και ύπαρξή του σε νέο περιβάλλον, ακόμα και με τη χρήση όπλων, όταν αυτό επιβάλλουν οι συνθήκες

H ανθρώπινη ευφυΐα, σε συνδυασμό με την ισχυρή και διαδεδομένη ψυχολογική ύπαρξη του συνειδητού επιβίωσης, και, τέλος, η εκτεταμένη χρήση βασικών εργαλείων πρώτης ανάγκη είναι οι μόνοι λόγοι που εμπόδισαν την εξαφάνιση του ανθρώπινου είδους στην εποχή των παγετώνων.

«Στο σπίτι μου είμαι βασιλιάς!»

Σύμφωνοι, μεγαλειότατε, όμως την επόμενη φορά που χρειαστείς ένα σφυράκι για να βάλεις ένα καρφάκι εκεί που σου ζήτησε η γυναίκα σου, ή για να σπάσεις καρύδια για τα παιδιά σου, σκέψου ότι οι υπήκοοι σου εξαρτόμαστε από σένα, ακόμα κι αν υπάρχουν τεχνίτες Κυριακή στις 3 το απόγευμα.

Για να μην φανούμε τραγικοί, ας υποθέσουμε πως είσαι ένας μέσος άνθρωπος που λίγο « πιάνουν τα χέρια του», και το να σηκώσει τα μανίκια τουγια να δώσει λίγη φροντίδα στο σπιτικό και τους δικούς, είναι χαρά και ευχαρίστηση κι’ όχι αγγαρεία.

Στον τομέα της οικονομίας τώρα, ένα σετ βασικών εργαλείων χειρός, όπως θα το περιγράψουμε στη συνέχεια, σίγουρα δεν στοιχίζει πολλά χρήματα, και επιπλέον σε απαλλάσσει από τη φασαρία και το έξοδο του  τεχνικού.

ΠΡΟΣΟΧΗ όμως! Όταν λέμε μικροδουλειές, το εννοούμε- Μην υπερτιμάς τον εαυτό σου, και άσε τους τεχνίτες να κάνουν τη δουλειά τους εκεί που πρέπει.

Τέλος, έχει αποδειχθεί ότι η χειρωνακτική εργασία στο σπίτι, είναι μια πρώτης τάξης ψυχοθεραπεία.

Κι’αν γίνω «πολυτεχνίτης κι’ ερημοσπίτης»;

Αυτό αποκλείεται!

Η ραγδαία πρόοδος της τεχνολογίας εξασφαλίζει προϊόντα υψηλής αισθητικής και ποιότητας κατασκευής, που είναι ταυτόχρονα εξαιρετικά φιλικά στον χρήστη. Η χαρά και ικανοποίηση της δημιουργίας και προσφοράς που θα νοιώσεις  θα υπερκεράσει κάθε σου ενδοιασμό.

Παρακάτω θα βρεις την πρότασή μας για

9+1  βασικά εργαλεία χειρός για μικροδουλειές στο σπίτι

Εργαλειοθήκη ξεκινώντας από το πού θα βάλουμε όλα μας τα εργαλεία

Βασικό μέτρο-μεζούρα Διευκολύνει την ακριβή μέτρηση των αποστάσεων


ΣφυρίΤο εργαλείο των εργαλείων χειρός

Πένσα για κοπή και γύμνωση καλωδίων

Μαχαίρι κοπής Πολυχρηστικό εργαλείο, με πληθώρα τύπων για όλες τις χρήσεις

ΑλφάδιΓια να αποφύγετε τις μη επίπεδες επιφάνειές σε κορνίζες,τραπεζάκια,και ντουλάπια θα έχετε στο σπίτι σας ένα αλφάδι.

Πριόνι – Πολυεργαλείο ευρείας χρηστικότητας, ιδίως σε κήπο με δένδρα. Ένα πριόνι έτοιμο για κόψιμο είναι απαραίτητο κάθε εργαλειοθήκη.

Κατσαβίδι δοκιμαστικό ασφαλείας και με εναλλακτικές μύτες

ΦακόςΣχοινί – Απαραίτητα πάντα και για τα πάντα

Βεντούζα απόφραξης-Παραδοσιακό εργαλείο χειρός, πάντα αξιόπιστο…