Κασπώ

Κασπώ

Ένα λάθος που κάνουμε αρκετοί μόλις αγοράσουμε ένα καινούριο φυτό για τον κήπο ή την αυλή μας, είναι να το βγάλουμε από τη γλάστρα του και να το επανατοποθετήσουμε κάπου αλλού. Και ενώ μπορεί να νομίζουμε ότι κάνουμε καλό στο φυτό ή ότι έτσι πρέπει να γίνει, αυτό δεν αλήθεια. Γενικά, τα φυτά μπορούν να μείνουν στο δοχείο με το οποίο τα αγοράζουμε, για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τα περισσότερα φυτά βρίσκονται μέσα σε απλές πλαστικές γλάστρες. Σίγουρα, αυτές δεν είναι και οι πιο καλαίσθητες. Επιπλέον, μερικές φορές, το φυτό μπορεί να είναι λίγο βαρύ ή και ασταθές, ανάλογα για ποιο είδος αναφερόμαστε. Για να το αλλάξουμε αυτό, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα εξωτερικό δοχείο, γνωστό με τον όρο Κασπώ. Ο όρος Κασπώ, είναι γαλλικός και σημαίνει ουσιαστικά «το κρύψιμο της γλάστρας». Πρόκειται δηλαδή για δοχεία σε διάφορα μεγέθη και σχήματα, με design για όλα τα γούστα. Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα θα βρείτε Κασπώ για κάθε σπίτι, κήπο και βεράντα σε απίθανα χρώματα, ποικιλίες και τιμές.

Η διατήρηση του φυτού στο κανονικό πλαστικό δοχείο με το οποίοτοαγοράσαμε, είναι συνήθως η καλύτερη επιλογή μας. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να τοποθετήσουμε το δοχείο και το φυτό μέσα στο μεγαλύτερο διακοσμητικό Κασπώ και να το προσαρμόσουμε στο χώρο και τα γούστα μας. Μερικά από το πλεονεκτήματα της χρήσης Κασπώ, είναι τα παρακάτω:

  • Αισθητική αναβάθμιση του φυτού και το πως αυτό φαίνεται
  • Οι ρίζες και το φυτό γενικότερα, δεν διαταράσσονται έντονα από εξωτερικούς παράγοντες
  • Εύκολη αντικατάσταση των φυτών που σταμάτησαν να ανθίζουν ή που απλά θέλουμε να αλλάξουμε

Σημαντικό είναι επίσης να διαλέξουμε Κασπώ, ανάλογα με τις ανάγκες μας. Για παράδειγμα, φροντίζουμε να προμηθευτούμε Κασπώ μεγαλύτερου μεγέθους από το δοχείο του φυτού μας (3-4 εκατοστά). Με αυτό το τρόπο, το φυτό μας θα «αναπνέει» καλύτερα. Σε αυτό μας βοηθάει και το υλικό του κασπώ αφού ο πηλός από τον οποίο είναι φτιαγμένα τα κεραμικά κασπώ για παράδειγμα, αφήνει την υγρασία να διαφύγει προς τα έξω και να εξατμιστεί στον αέρα. Φροντίζουμε λοιπόν εκτός από το εικαστικό κομμάτι και την υγειά των φυτών μας.

Ζαρντινιέρες

Ζαρντινιέρες

Οι ζαρντινιέρες είναι άλλο ένα χρήσιμο εργαλείο για τον κήπο ή την βεράντα μας. Η ονομασία ζαρντινιέρα προέρχεται και αυτή από τη Γαλλία και είναι η λέξη που αναφέρεται στον θηλυκό κηπουρό.

Αλλάζοντας τις γλάστρες με ζαρντινιέρες, μπορούμε να κάνουμε ακόμα πιο όμορφο το χώρο μας. Εύκολα και οικονομικά, μπορούμε πραγματικά να μεταμορφώσουμε τον κήπο ή την βεράντα μας. Με μια μοντέρνα ζαρντινιέρα, σε διάφορα χρώματα και διαστάσεις, που θα βρείτε στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα, θα μπορείτε να εκμεταλλευτείτε όλο τον χώρο σας και να δώσετε την όψη που εσείς επιθυμείτε. Μπορούμε να δώσουμε την αίσθηση ενός industrial περιβάλλοντος, μια ρομαντική χροιά ή να δημιουργήσουμε ένα πολύχρωμο σημείο, απλά επιλέγοντας την κατάλληλη ζαρντινιέρα. Τα λουλούδια και τα φυτά μας θα δείξουν όλη τους την ομορφιά ενώ η υψηλής ποιότητας, ιταλικής κατασκευής ζαρντινιέρα, θα προστατεύσει τα φυτά μας και θα βοηθήσει στη σωστή ανάπτυξή τους. Στο κατάστημά μας θα βρείτε ζαρντινιέρεςιταλικής κατασκευής σε όλα τα μεγέθη και σχήματα, με απίθανο design.

Το μπαλκόνι, η αυλή ή ο κήπος μας, είναι μια επέκταση του σπιτιού μας και μας επιτρέπει να βρισκόμαστε έξω, προσφέροντας ταυτόχρονα άνεση και χαλάρωση. Είναι το σημείο όπου αφιερώνουμε τον ελεύθερο χρόνο μας, δημιουργούμε και αναπτύσσουμενέες ιδέες. Συνεπώς, το να κάνουμε αυτό το χώρο να φαίνεται πιο ελκυστικός και γεμάτοςόμορφα στοιχεία, θα πρέπει να είναι προτεραιότητά μας. Τα φυτά είναι ίσως τα καλύτερα αντικείμενα για να διακοσμήσουμε το χώρο μας και να τονκάνουμε να μοιάζει με πραγματικό πίνακα. Τα κασπώ και οι ζαρντινιέρες στα οποία βρίσκονται τα φυτά μας, ενισχύουν επιπλέον όλα αυτά τα θετικά που μας προσφέρει ένας περιποιημένος και καλαίσθητος χώρος.