Πριν αγοράσετε ένα από τα πολλά χορτοκοπτικά τα οποία κυκλοφορούν στην Ελληνική αγορά για το σπίτι η για επαγγελματικό σκοπό θα πρέπει να προσέξετε πρώτα κάποια βασικά χαρακτηριστικά τους άλλα και ποιο από όλα αυτά καλύπτει τις ανάγκες σας.

Πρώτα από όλα θα πρέπει να απαντήσετε σε κάποιες βασικές ερωτήσεις:

  1. Τι έκταση θέλω να κόβω κάθε φορά;
  2. Θέλω ηλεκτροκίνητο, βενζινοκίνητο ή μπαταρίας;
  3. Και τέλος πόσα χρήματα μπορώ να διαθέσω;

” Χορτοκοπτικά υπάρχουν πολλά και για όλες τις ανάγκες, εμείς όμως πρέπει να διαλέξομε το σωστό για να καλύπτει τις δικές μας ανάγκες “

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Όσο μεγαλύτερη έκταση έχουμε να κόψουμε τόσο μεγαλύτερο μηχάνημα πρέπει να αγοράσουμε. Τα χορτοκοπτικά ξεκινάνε από 1hp σε βενζινοκίνητα και 330W σε ηλεκτροκίνητα αντίστοιχα και φτάνουν έως και περίπου τους 3,8hp επαγγελματικά βενζινοκίνητα χορτοκοπτικά και 1200W ηλεκτροκίνητα.

Έπειτα πρέπει να διαλέξουμε τι τύπο κινητήρα πρέπει να επιλέξουμε.

Χορτοκοπτικά Ρεύματος

Ηλεκτροκίνητα χορτοκοπτικά: δουλεύουν αποκλειστικά με ρεύμα οπότε και έχουν τον περιορισμό ότι πρέπει να έχουμε πάντα κοντά μας ρεύμα και μία μπαλαντέζα για να λειτουργήσουν, από την άλλη όμως είναι μία φτηνή λύση για κάποιον ο οποίος δεν θέλει η δεν μπορεί να διαθέσει πολλά χρήματα.

xortokoptika-benzinokinita

Βενζινοκίνητα χορτοκοπτικά: δουλεύουν με βενζίνα και λάδι μαζί εάν είναι δίχρονα  (2Τ) και μόνο με βενζίνα εάν είναι τετράχρονα (4Τ). Μπορούμε να τα δουλέψουμε οπουδήποτε χωρίς να μας περιορίζουν τα καλώδια και το ρεύμα. Αυτό τα καθιστά αυτόνομα έτσι ώστε να επιλεχθούν από επαγγελματίες οι οποίοι δουλεύουν στο βουνό και στα χωράφια αλλά και από ιδιώτες οι οποίοι δεν έχουν στις περιοχές που α το χρησιμοποιούν ρεύμα κοντά τους.

xortokoptika-mpatarias

Χορτοκοπτικά Μπαταρίας: δουλεύουν με επαναφορτιζόμενη μπαταρία και είναι ανάμεσα στα ηλεκτροκίνητα και βενζινοκίνητα χορτοκοπτικά, διότι λειτουργούν με ρεύμα αλλά παράλληλα δεν χρειάζονται καλώδιο και είναι αυτόνομα. Τα τελευταία χρόνια γίνεται μεγάλη προσπάθεια από όλες σχεδόν τις εταιρείας, να αναπτύξουν τα μηχανήματα τους με μπαταρία έτσι ώστε στο μέλλον να υπερέχουν από τις άλλες δύο κατηγορίες και να είναι η επιλογή του καθενός μας όπως έγινε αντίστοιχα και με την αγορά των ηλεκτρικών εργαλείων.

Τέλος θα πρέπει να ξέρουμε το αρχικό μας μπάτζετ έτσι ώστε να μπορούμε να διαλέξουμε το σωστό για την τσέπη μας χορτοκοπτικό. Ανάλογα τα χρήματα που θέλουμε και έχουμε να διαθέσουμε και αφού έχουμε καταλήξει στο ποιο από όλα τα χορτοκοπτικά καλύπτει τις ανάγκες μας τότε διαλέγουμε βάση της τιμής και την αντίστοιχη μάρκα χορτοκοπτικών.

Γενικά στην αγορά υπάρχουν χορτοκοπτικά από πολλούς κατασκευαστές με διάφορες μάρκες και μοντέλα που καλύπτουν όλη την γκάμα ανάμεσα στα  φθηνά και ακριβά. Το μόνο που μένει από εσάς είναι να ελέγξετε όλες τις παραμέτρους και λάβετε τις σωστές αποφάσεις.

 

Εμείς στην Δοκτώρης ΙΚΕ – dooktoris.gr, μπορούμε βάση των αναγκών σας να σας προτείνουμε τις αντίστοιχες επιλογές που έχετε καλώντας στο 2310 702427 και εσείς να επιλέξετε αυτό που πραγματικά καλύπτει τις ανάγκες σας.

Δείτε εδώ όλα τα χορτοκοπτικά Stihl :

https://doktoris.stihl-shop.gr/el-gr/stihl/el-gr-78/khortokoptika/

Και εδώ όλα τα υπόλοιπα χορτοκοπτικά ως φθηνότερη λύση:

http://www.doktoris.gr/eidi-kipou/mixanimata-kipou/thamnokoptika/