Τα τελευταία χρόνια και ειδικότερα στον τομέα της διακόσμησης το σχοινί το οποίο είναι κατασκευασμένο από το φυτό σιζάλ κερδίζει ολοένα και περισσότερο τις προτιμήσεις τον καταναλωτών να κάνουν με αυτό διακοσμήσεις και όχι μόνο. Θα το συναντήσετε και με την ονομασία τριχιά για τους πιο παλιούς.

Σχοινί Σιζάλ Λάμπα

Η ιστορία του

Το σχοινί σιζάλ κατασκευάζεται από το φυτό Agave sisalana, το οποίο φέρει καταγωγή από το νότιο Μεξικό, (λιμάνι Γιουκατάν Sisal, Κόλπος Μεξικού) αλλά καλλιεργείται ευρέως και πολιτογραφήθηκε σε πολλές άλλες χώρες.

Κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου, υπήρχαν ελλείψεις από διάφορες ίνες με τις οποίες κατασκεύαζαν ναυτιλιακά σχοινιά.

Έτσι με το φυτό Agave sisalana το οποίο μπορούσε να δώσει ίνες οι οποίες ήταν κατάλληλες για σχοινιά και ιδιαίτερα για την ναυτιλία, κατασκεύαζαν και χρησημοποιούσαν σχοινιά σιζάλ τα οποία ήταν ιδιαίτερα ανθεκτικά.

sxoini-sizal

Το σχοινί σιζάλ κατασκευάζεται σε διάφορα μεγέθη, ανάλογα για τις ανάγκες τις κάθε χρήσης του, όπως και σχεδόν όλα τα σχοινιά στην αγορά.

Ενδεικτικά και τα πιο κινήσιμα μεγέθη είναι:

16mm, 14mm, 12mm10mm8mm6mm

Το σχοινί σιζάλ χρησιμοποιείται για διακόσμηση, στην ναυτιλία, την γεωργία (διότι δεν τραυματίζει τα φυτά), την κτηνοτροφία (διότι δεν τραυματίζει τα ζώα) αλλά και σε διάφορες χρήσεις όπου απαιτείται χρήση προϊόντος το οποίο να είναι φυσικό ή φυτικό. Επίσης είναι 100% φυσικό και οικολογικό προϊόν.

Ένα επιπρόσθετο χαρακτηριστικό που εμφανίζουν είναι μια μικρή ελαστικότητα ώστε να μην κόβονται με ένα μικρό, απότομο τράβηγμα.

Σχοινί σιζάλ στην διακόσμηση

Πολύ διακοσμητές τελευταία έχουν μέσα στα δυνατά τους όπλα το σχοινί σιζάλ για να ντύσουν κολώνες, τοίχους, καρέκλες, φωτιστικά, τραπέζια κ.α.

Ακόμα έχουμε δει και ιδιώτες να το χρησιμοποιούν σε διάφορες εφαρμογές αλλά και να κατασκευάζουν διάφορα αντικείμενα με αυτό.

Πωλείται ανά μέτρο και διατίθεται σε καρούλια ανάλογα το μέγεθος του.

Μερικές από αυτές θα δούμε παρακάτω:

Φωτιστικά :

  fotistiko-apo-sxoini-sizal               Σχοινί Σιζάλ Λάμπα

Ντύσιμο αντικειμένων :

 Ντύσιμο Ρόδας Με Σχοινί Σιζάλ

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε λοιπόν την φαντασία σας και ξεκινήστε να δημιουργείται τα δικά σας σχέδια και τις δικές διακοσμήσεις με αυτό το μοναδικό υλικό, με το σχοινί σιζάλ!

 

Δείτε εδώ όλα τα σχοινιά –>

Κράτα το

Κράτα το