Ηλεκτροκόλληση και σωστή λειτουργία

Έχετε αγοράσει ή επιθυμείτε να αγοράσετε και εσείς μια ηλεκτροκόλληση για επαγγελματική ή για ιδιωτική χρήση;

Τότε αυτό το άρθρο θα σας βοηθήσει έτσι ώστε να γνωρίζεται κάποια βασικά πράγματα για την σωστή λειτουργία της ηλεκτροκόλληση σας.

Συμβουλή Νο1 :

Πρέπει να γνωρίζουμε εάν το δίκτυο μας έχει μεγάλες διακυμάνσεις τάσεως έτσι ώστε να μην συνδέσουμε σε αυτό το δίκτυο την ηλεκτροκόλληση μας ή να βάλουμε ένα σταθεροποιητή τάσεως.

Συμβουλή Νο2 :

Όταν κουμπώνουμε τα καλώδια πάνω στην ηλεκτροκόλληση βεβαιωνόμαστε πως τα βύσματα των καλωδίων της είναι όλα σωστά τοποθετημένα διότι υπάρχει κίνδυνος δημιουργίας arc στις επαφές.

Συμβουλή Νο3 :

Όταν βάζουμε την ηλεκτροκόλληση στην πρίζα, ο διακόπτης της θα πρέπει να είναι κλειστός στο OFF.

Συμβουλή Νο4 :

Καλό θα ήταν η πρίζα η οποία θα χρησιμοποιήσουμε για να συνδέσουμε το καλώδιο να είναι με μεγάλη ασφάλεια στον πίνακα όπως αυτή του πλυντηρίου ή της κουζίνας (εδώ προτείνουμε ασφάλεια η οποία να είναι 16Α και πάνω).

Συμβουλή Νο5 :

Τώρα εάν την ηλεκτροκόλληση  μας την χρησιμοποιήσουμε σε εξωτερικό χώρο ή χώρο που δεν έχουμε ρεύμα και θα βάλουμε γεννήτρια, τότε θα πρέπει να προσέξουμε η γεννήτρια μας να είναι με σταθεροποιητή (AVR).

Συμβουλή Νο6 :

Όταν δουλεύουμε την ηλεκτροκόλληση με μπαλαντέζα και δεν είμαστε κοντά σε πρίζα τότε θα πρέπει η μπαλαντέζα μας να είναι καλής ποιότητας και κατά προτίμηση διατομής 3 x 2.5mm, το καλώδιο τόσο της μπαλαντέζας αλλά και της ηλεκτροκόλλησης να είναι σε καλή κατάσταση και να μην έχει φθορές και κοψίματα, επίσης καλό θα είναι να συνδέουμε το μηχάνημα μόνο του σε μια πρίζα και όχι σε πολύπριζα με άλλες συσκευές ή εργαλεία αλλά και εάν η μπαλαντέζα μας είναι καρούλι να την ξετυλίγουμε ολόκληρη.

Συμβουλή Νο7 :

ΔΕΝ δοκιμάζουμε ποτέ το ηλεκτρόδιο επάνω στο σώμα της γείωσης.

Συμβουλή Νο8 :

ΔΕΝ τροχίζουμε ποτέ με γωνιακούς τροχούς δίπλα στην ηλεκτροκόλληση διότι υπάρχει κίνδυνος για βραχυκύκλωμα λόγο ρινισμάτων.

Συμβουλή Νο9 :

Τέλος αφού τελειώσουμε τις δουλειές μας και δεν θα ξανά χρησιμοποιήσουμε την ηλεκτροκόλληση καλό είναι να βγάλουμε το καλώδιο από την πρίζα και να την αφήσουμε στην άκρη.

Όλα αυτά που γράφουμε παραπάνω θα πρέπει να τηρούνται από τον χρήση για την σωστή λειτουργία της ηλεκτροκόλλησης αλλά και για τυχόν ζημιές, οι οποίες δεν καλύπτονται από τις εταιρείες σε περίπτωση εγγυήσεων.

 

 

 

 

 

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το