Πολλές φορές ψάχνουμε και σκεφτόμαστε ποια είναι η κατάλληλη κορνίζα για μια φωτογραφία, για το πτυχίο μας, για ένα έργο τέχνης αλλά και γενικά για να διακοσμήσουμε ένα τοίχο ή ένα χώρο.

Οι κορνίζες που θα βρείτε στην αγορά είναι πολλές και διάφορες, σε διάφορα σχέδια, σχήματα, χρώματα και μεγέθη.

κορνιζες

Τον τελευταίο καιρό οι κορνίζες με μεγάλο πλαίσιο έχουν αντικαταστήσει τις κορνίζες με το λεπτό πλαίσιο καθώς δείχνουν πιο μοντέρνες αλλά είναι και αυτές που δίνουν περισσότερο έμφαση στην φωτογραφία που θα βάλουμε. Επίσης οι μεγάλες κορνίζες είναι και αυτές στην νέα τάση για να διακοσμήσουν έναν τοίχο μας με απόλυτη ισορροπία.

κορνιζες

Φυσικά και αυτές με το λεπτό πλαίσιο παραμένουν διαχρονικές και είναι επιλογή πολλών διότι άψογα και αυτές ανάλογα το μέρος και το τι θέλουμε να αναδείξουμε στέκονται αντάξιες των προσδοκιών μας.

Το επόμενο το οποίο κάποιος πρέπει να επιλέξει είναι το υλικό της κορνίζας. Και εδώ οι επιλογές είναι πολλές καθώς υπάρχουν κορνίζες με διαφορετικά υλικά που κυκλοφορούν στην αγορά. Υπάρχουν ξύλινες, μεταλλικές, πλαστικές και συνδυασμός αυτών των υλικών.

Έτσι ανάλογα με το που θα την τοποθετήσουμε, εάν είναι σε τοίχο ή γραφείο, εάν είναι στο σπίτι ή σε κάποιον επαγγελματικό χώρο, εάν είναι στο σαλόνι ή στο υπνοδωμάτιο, θα πρέπει να επιλέξουμε το υλικό της έτσι ώστε να την συνδυάσουμε σωστά με τον χώρο μας.

κορνίζεσ

Αφού έχουμε επιλέξει το πλαίσιο και το υλικό έπειτα πρέπει να επιλέξουμε το χρώμα της κορνίζας. Και εδώ θα πρέπει να δούμε που θα την τοποθετήσουμε και ανάλογα με το τι ταιριάζει να επιλέξουμε το χρώμα.

Βέβαια εδώ υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί διότι εάν επιλέξουμε μεταλλικό πλαίσιο οι επιλογές μας είναι σχετικά περιορισμένες, ενώ εάν είναι ξύλινο ή πλαστικό εκεί έχουμε περισσότερες επιλογές χρώματος.

κορνλίζες

Τέλος αφού έχουμε επιλέξει όλα τα προηγούμενα για τις κορνίζες τις οποίες θα αγοράσουμε θα πρέπει να επιλέξουμε το μέγεθος τις κάθε μιας.

Το μέγεθος τώρα εξαρτάτε από το τι θα τοποθετήσουμε μέσα σε αυτές αλλά και που θέλουμε να τις τοποθετήσουμε, δηλαδή σε τοίχο ή πάνω σε κάποιο έπιπλο η γραφείο. Έτσι ποτέ δεν θα πάρουμε πάρα πολύ μεγάλες για να τις τοποθετήσουμε πάνω σε ένα γραφείο διότι θα φαίνονται άσχημα.

Δείτε εδώ όλες τις κορνίζες που διαθέτουμε στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα: https://www.doktoris.gr/spiti/diakosmisi/kornizes/

Διαβάστε επίσης: 4 τρόποι για να βγάλετε το κερί που έμεινε από το δοχείο.