Δεν υπάρχει κάτι χειρότερο από το να βρίσκεις επιτέλους το κίνητρο να ολοκληρώσεις το σπιτικό μαστόρεμα που συνεχώς αναβάλεις, και να αντιλαμβάνεσαι ότι δεν έχεις τα απαραίτητα εργαλεία. Για να αποφύγεις αυτή την κατάσταση, υπάρχουν συγκεκριμένα εργαλεία που πρέπει να έχεις στην εργαλειοθήκη σου πρoτού τα χρειαστείς, έτσι ώστε να μην τρέχεις στα καταστήματα την ημέρα που θα σου χρειαστούν ή, ακόμα χειρότερα, να χρησιμοποιήσεις την έλλειψή τους ως δικαιολογία για να αναβάλεις ακόμα περισσότερο την εργασία.

Αυτά είναι τα απαραίτητα εργαλεία για μια απλή εργαλειοθήκη. Για να μην χρειάζεται να καλείς κάποιον επαγγελματία κάθε φορά.


Σφυρί

σφυρια

Παρ’ ότι φαίνεται υποτυπώδες, θα εκπλαγείς από το πόσοι άνθρωποι δεν έχουν ένα σφυρί στο σπίτι. Είναι αρκετοί. Είτε πρόκειται να κρεμάσεις κάδρα ή κάποιον πίνακα, είτε συναρμολογείς κάποιο έπιπλο, για οποιαδήποτε εργασία χρειάζεται καρφιά, ένα σφυρί είναι απολύτως απαραίτητο. Αν δεν έχεις τίποτε άλλο στην εργαλειοθήκη σου, έχε, τουλάχιστον, ένα σφυρί.


Κατσαβίδι

κατσαβιδια

Η χρήση ενός κατσαβιδιού είναι απαραίτητη κατά τη συναρμολόγηση οποιουδήποτε αντικειμένου απαιτεί…. βίδες, ουσιαστικά οτιδήποτε ξύλινο.


Κλειδί ρυθμιζόμενου ανοίγματος (Γαλλικό)

γαλλικο κλειδή - εργλαεια χειρος

Παρ’ ότι υπάρχουν διάφορα είδη κλειδιών, ένα με ρυθμιζόμενο άνοιγμα (αλλιώς Γαλλικό κλειδί) κεφαλής είναι ιδιαιτέρως χρήσιμο, καθώς μπορεί να προσαρμοστεί στο μέγεθος της βίδας ή του παξιμαδιού που σφίγγει ή χαλαρώνει. Χρησιμοποίησε ένα τέτοιο για να σφίξεις τα ασταθή πόδια σε καρέκλες και τραπέζια.


Πένσα

πενσα - εργαλεια χειρος

Οι πένσες πάντα χρησιμεύουν όταν δεν το περιμένεις καθώς σου επιτρέπουν να μεταχειριστείς αντικείμενα τα οποία πιθανώς δεν θα μπορούσες μόνος. Είναι ιδιαιτέρως χρήσιμες όταν αναλαμβάνεις υδραυλικές εργασίες ή κατά την αφαίρεση σκουριασμένων βιδών ή στραβωμένων καρφιών.



Μεζούρα – Μέτρο

μετρο - εργαλεια χειρος - μεζουρες

Μια μεζούρα – μέτρο, όπως ξέρουμε, είναι το κλειδί επιβίωσης σε κάθε μετακίνηση, ανακαίνιση ή DIY εργασία. Ακόμα και αν δεν σχεδιάζεις κάποια μεγάλη εργασία, μια μεζούρα είναι απαραίτητη. Θα σου επιτρέψει να μετρήσεις χώρο ώστε να μην αγοράζεις έπιπλα, χαλιά ακόμα και μια τηλεόραση που δεν χωράνε στον χώρο σου.


Ηλεκτρικό Τρυπάνι – Δράπανο

δρπανα - ηλεκτρικα εργαλεια -

Αν σκοπεύεις να βιδώσεις οτιδήποτε σε μια στέρεα επιφάνεια ή να κρεμάσεις κάτι σε μή κοίλο τοίχο, ένα ηλεκτρικό τρυπάνι ή αλλιώς δράπανο είναι απαραίτητο καθώς ένα κατσαβίδι δεν αρκεί.

Επίσης περισσότερο εύχρηστο ακόμη είναι εάν το δράπανο είναι με μπαταρίας έτσι γλιτώνουμε την μπαλαντέζα και παράλληλα την ταλαιπωρία αυτής.


Πριόνι χειρός

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη πριονιών χειρός (σέγα, πριόνι για ξύλο, πριόνι για μέταλλο) αλλά το σημαντικό είναι να ξέρεις τί ακριβώς θα κόβεις πιο συχνά προτού επιλέξεις ποιο (ή ποια) θα χρειαστείς στο σπίτι.  


Αλφάδι

αλφαδια - εργαλεια χειρος

Ιδιαιτέρως χρήσιμο όταν κρεμάς πράγματα στον τοίχο και θες να σιγουρευτείς πως είναι ίσια, το αλφάδι σου επιτρέπει να βρεις το οριζόντιο επίπεδο απ’ όπου πρέπει να δουλέψεις, χωρίς να χρειαστεί να το κόψεις με το μάτι και να αποτύχεις. Αν θες οι εργασίες σου να έχουν ίσο αποτέλεσμα (κυρίως σε σχέση με το δάπεδο), πρέπει να έχεις ένα αλφάδι εύκαιρο.