Πλέον δεν χρειάζεται να πετάξετε τα ακριβά κεριά όταν αυτά τελειώσουν. Θα σας δείξουμε 4 τρόπους που πραγματικά δουλεύουν για να βγάλετε το κερί το οποίο περισσεύει.

Δικαιούστε λοιπόν να αγοράσετε ένα ακριβό κερί λέγοντας στον εαυτό σας ότι θα ξανά χρησιμοποιήσετε το δοχείο του όταν αυτό τελειώσει και έτσι δεν θα πάει χαμένο και πεταμένο στα σκουπίδια. Θα μπορέσετε να βγάλετε το κερί που έμεινε μέσα από το δοχείο και να το ξανά δώσετε ζωή με ότι εσείς μπορείτε να σκεφτείτε και να φανταστείτε. Για να βγάλετε λοιπόν το κερί από το δοχείο δεν θα χρειαστείτε κάποιο ειδικό εργαλείο ή πολύ χρόνο από την καθημερινότητα σας, απλά μια κουζίνα και λίγο υπομονή. Διαβάστε λοιπόν παρακάτω του 4 εύκολους τρόπους για να βγάλετε εύκολα το κερί που έμεινε από το δοχείο μια γα πάντα.

1. Παγώστε το κερί

Εάν παγώσει το κερί σκληραίνει και έτσι μπορούμε να το αφαιρέσουμε πολύ εύκολα, όπως όλοι ξέρουμε και το κόλπο με τα παγάκια για να βγάλουμε το κερί που έπεσε πάνω στο χαλί μας. Χρησιμοποιείστε ένα μαχαίρια βουτύρου ή ένα κουτάλι εάν το κερί σας είναι μαλακό, για να το σπάσετε σε κομμάτια σε περίπτωση που το δοχείο σας είναι στενό. Τοποθετήστε το κερί στην κατάψυξη για αρκετές ώρες μέχρι να καταψυχθεί. Το κερί έπειτα θα πρέπει να βγαίνει από μόνο του, αλλά μπορείτε επίσης να το βοηθήσετε και εσείς με ένα μαχαίρι βουτύρου, εάν είναι απαραίτητο. Απομακρύνετε τυχόν υπολείμματα και στη συνέχεια καθαρίστε το δοχείο με σαπούνι και νερό.

2. Χρησιμοποιήστε βραστό νερό

Το καυτό νερό μπορεί επίσης να αφαιρέσει το κερί. Βάλτε το κερί πάνω σε μια επιφάνεια και από κάτω βάλτε μια πετσέτα ή μια εφημερίδα για να προστατέψετε την επιφάνεια. Χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι βούτυρο ή ένα κουτάλι για να αφαιρέσετε όσο το δυνατόν περισσότερο κερί. Ρίξτε βραστό νερό μέσα στο δοχείο, χωρίς να το γεμίσετε μέχρι επάνω. (Εάν το κερί σας είναι κατασκευασμένο από μαλακό κερί, όπως το κερί από σόγια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ζεστό νερό που δεν βράζει.) Το βραστό νερό θα λιώσει το κερί και θα το κάνει να επιπλέει στην κορυφή του δοχείου, έπειτα αφήστε το νερό να κρυώσει και αφαιρέστε το κερί. Αφαιρέστε όλο το νερό από το δοχείο για να απαλλαγείτε από οποιαδήποτε μικρά κομμάτια κεριών. (Προσοχή μη ρίχνεται το κερί στην αποχέτευση του σπιτιού, πετάξτε το στα σκουπίδια εάν δεν θα το ξανά χρησιμοποιήσετε.) Τέλος απομακρύνετε τυχόν υπολείμματα και στη συνέχεια καθαρίστε το δοχείο με σαπούνι και νερό.

3. Χρησιμοποιήστε τον φούρνο

Αυτή η μέθοδος λειτουργεί καλά αν έχετε πολλά δοχεία για να καθαρίσετε ταυτόχρονα. Ξυστέ όσο το δυνατόν περισσότερο κερί με ένα μαχαίρι βουτύρου ή κουτάλι. Ζεστάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου και τοποθετήστε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο ή με 2-3 στρώσεις λαδόκολλας. Τοποθετήστε τα δοχεία με τα κεριά ανάποδα στο ταψί, βάλτε τα στον φούρνο για περίπου 15 λεπτά και το κερί θα λιώσει. Αφαιρέστε το ταψί και τοποθετήστε το σε μια επιφάνεια η οποία αντέχει στην θερμοκρασία. Κρατήστε το δοχείο με μια πετσέτα έτσι ώστε να μην καείτε και σκουπίστε το εσωτερικό του με χαρτοπετσέτες. Αφήστε το δοχείο να κρυώσει και μετά καθαρίστε με σαπούνι και νερό και είστε έτοιμοι.

4. Αφαιρέστε το με Μπεν Μαρί

Αφαιρέστε όσο το δυνατόν περισσότερο κερί μπορείτε με ένα μαχαίρι βουτύρου ή ένα κουτάλι. Τοποθετήστε το δοχείο με το κερί μέσα σε μια κατσαρόλα ή ένα μεγάλο μεταλλικό μπολ. ” Tip: Μπορείτε να βάλετε μια διπλωμένη πετσέτα κάτω από το κερί για να μην κινείται μέσα στο δοχείο.” Ρίξτε βραστό νερό στην κατσαρόλα ή στο μεταλλικό μπολ γύρω από το κερί, προσοχή όμως βεβαιωθείτε πως το νερό δεν θα να μπει μέσα στο δοχείο με το κερί. Αφήστε το δοχείο να καθίσει στο ζεστό νερό μέχρι να μαλακώσει το κερί. Κρατήστε το με το ένα χέρι και χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι βουτύρου για να ξεκολλήσετε το μαλακό πλέον κερί. Αφαιρέστε το δοχείο από το νερό, βγάλτε όλο το κερί και, στη συνέχεια, πλύνετε με σαπούνι και νερό.