Τι παντελόνια εργασίας να αγοράσω;

Πριν επιλέξουμε τι παντελόνια εργασίας θα αγοράσουμε πρώτα θα πρέπει να κάνουμε την εξής ερώτηση στον εαυτό μας: Πού θέλω να το χρησιμοποιήσω το παντελόνι εργασία το οποίο θα αγοράσω και πως.

Αφού λοιπόν ξέρουμε τι ανάγκες έχουμε για τα παντελόνια εργασίας τα οποία θέλουμε να αγοράσουμε, έπειτα πρέπει να ξέρουμε πόσα χρήματα θέλουμε να διαθέσουμε για την αγορά τους και τέλος διαλέγουμε το κριτήρια εμφάνισης που ο καθένας μας θέλει.

Στην αγορά υπάρχουν πολλές μάρκες και διάφορα παντελόνια εργασίας που καλύπτουν κάθε ανάγκη και κάθε γούστο.

Τι είναι όμως αυτό που κάνει αυτά τα παντελόνια να διαφέρουν μεταξύ τους;

Τύπος Παντελονιού

Αρχικά τα παντελόνια εργασίας κατηγοριοποιούνται σε καλοκαιρινά και χειμερινά. Έτσι ανάλογα την περίοδο και εποχή που θέλουμε να τα χρησιμοποιήσουμε επιλέγουμε τα ανάλογα. Τα καλοκαιρινά είναι συνήθως κοντά ή με λεπτό ύφασμα και τα χειμερινά με ποιο χοντρό ύφασμα ή και διάφορες επενδύσεις.

Έπειτα υπάρχουν παντελόνια με ράντες ή χωρίς έτσι στο τι ταιριάζει στον καθένα μας θα πρέπει να επιλέξουμε.

Τσέπες και θήκες

Ανάλογα την δουλειά την οποία κάνουμε θα χρειαστούμε και τις ανάλογες τσέπες και θήκες για τα παντελόνια εργασίας τα οποία θα αγοράσουμε, διότι άλλες τσέπες χρειάζεται ένας ηλεκτρολόγος και άλλες τσέπες χρειάζεται ένας ελαιοχρωματιστής.

Η στάνταρ τσέπες που συνήθως έχουν τα παντελόνια είναι 1 με 2 πίσω και 2 πλαϊνές επάνω. Από εκεί και πέρα υπάρχουν έξτρα τσέπες στο μπροστινό μέρος του παντελονιού, στο πλάι και κάτω όπως επίσης υπάρχουν θήκες για εργαλεία ή κατσαβίδια στο πλάι του παντελονιού και θήκες για επιγονατίδες στο μπροστινό μέρος στα γόνατα.

Είδος προστασίας

Υπάρχουν παντελόνια εργασίας που κυκλοφορούν στην αγορά που έχουν επίπεδα προστασίας. Τα τελείως απλά δεν παρέχουν καμία προστασία εκτός από το ύφασμα το οποίο καλύπτει το σώμα μας από ρινίσματα, σκόνη, ελαφρά χτυπήματα και διαφορά άλλα τέτοιου είδους. Αυτά όμως που μας παρέχουν προστασία από διάφορους κινδύνους είναι ειδικά παντελόνια εργασίας τα οποία δεν τα βρίσκεις γενικά σε όλα τα καταστήματα. Αυτά είναι παντελόνια προστασίας από κοψίματα (π.χ. για τους δασοκόμους που κόβουν ξύλα), προστασία από φωτιά (π.χ. για τους πυροσβέστες)., παντελόνια αδιάβροχα, παντελόνια φωσφόριζε για προστασία από διερχόμενα οχήματα και πολλά άλλα.   

Χρώματα και μεγέθη

Τέλος αυτό που πρέπει να αποφασίσουμε πριν την αγορά είναι το χρώμα και το μέγεθος που φοράμε.

Αυτή είναι εύκολη απόφαση διότι υπάρχουν πολλές αποχρώσεις και μεγέθη στην αγορά και έτσι δεν θα δυσκολευτούμε να πάρουμε την τελική μας απόφαση.

 

Και τέλος αφού αποφασίσετε τι παντελόνι θα αγοράσετε δείτε εδώ: Παπούτσια εργασίας όλα όσα πρέπει να ξέρετε