Καθώς μπαίνουμε στην άνοιξη κάθε χρόνο οι λεκέδες, οι βρομιές και διάφορα υπολείμματα μας περιμένουν να τα αντιμετωπίσουμε. Έτσι καθένας μας θα πρέπει να έχει ένα πλυστικό μηχάνημα στην αποθήκη του για την αντιμετώπιση τους.

Πλυστικά μηχανήματα στην αγορά υπάρχουν πολλά και διάφορα καθώς και οι τιμές διαφέρουν μεταξύ τους.

Τι πρέπει όμως να προσέξει κανείς για την αγορά ενός πλυστικού μηχανήματος αλλά και πόσα χρήματα πρέπει να ξοδέψει για να αγοράσει κάτι αντάξιο τον προσδοκιών του;

Πλυστικό Μηχάνημα Stihl

Καταρχάς να πούμε πως όταν σκοπεύουμε να αγοράσουμε ένα πλυστικό μηχάνημα, σκοπεύουμε να κάνουμε μια επένδυση και όχι μια αγορά διότι τα πλυστικά μηνύματα είναι εργαλεία με τα οποία μπορούμε να κάνουμε πολλές εργασίες και όχι μόνο να πλύνομε η να καθαρίσουμε κάτι. Ενδεικτικά ένα πλυστικό μηχάνημα μπορεί να κάνει απόφραξη σωληνώσεων, δημιουργία σαπουνάδας για ευκολότερο ξέπλυμα, αναρρόφηση και διάφορες άλλες εργασίες.

Ας τα πάρουμε όμως με την σειρά έτσι ώστε να εξηγήσουμε το αρχικό μας ερώτημα, τι να προσέξω για την αγορά σε ένα πλυστικό μηχάνημα:

Μέγιστη πίεση bar

Πλυστικά Μηχανήματα

Σε όλα τα πλυστικά μηχανήματα οι κατασκευαστές μας δίνουν ένα χαρακτηριστικό από το οποίο μπορούμε να δούμε το μέγεθος του πλυστικού μηχανήματος και αυτό δεν είναι άλλο από την μέγιστη πίεση bar. Τι σημαίνει όμως η μέγιστη πίεση; Σημαίνει πόσα bar μπορεί να φτάσει η πίεση του νερού που βγάζει το πλυστικό μας μηχάνημα. Εδώ όμως υπάρχει μια παγίδα! Η μέγιστη πίεση δεν είναι η πίεση λειτουργίας του μηχανήματος μας άλλα η μέγιστη πίεση που μπορεί να μας δώσει έστω και στιγμιαία το μηχάνημα μας.

Τα μηχανήματα που υπάρχουν στην αγορά ξεκινούν από περίπου 100bar και φτάνουν έως και τα 200bar 

Έτσι το πρώτο που θα κοιτάξουμε κατά την αγορά ενός πλυστικού μηχανήματος είναι η πίεση που μας δίνει. Για οικιακή χρήση τα μικρά 100bar+ πιεστικά μηχανήματα είναι αντάξια των απαιτήσεων ενώ για μια επαγγελματική χρήση θα πρέπει να πάμε σε μεγαλύτερα τουλάχιστον 150bar+.

Λίτρα ανά ώρα

Πλυστικό Μηχάνημα

Ένα ακόμη σημαντικό χαρακτηριστικό το οποίο πρέπει να κοιτάξουμε όταν πάμε να αγοράσουμε ένα πλυστικό μηχάνημα είναι η μέγιστη παροχή νερού την οποία την μετράμε σε λίτρα ανά ώρα (l/h).

Η συγκεκριμένη μέτρηση είναι το τι δυνατότητα έχει σε νερό το πλυστικό μας να ‘πετάξει’ την ώρα. Αυτό μας ενδιαφέρει για γιατί όσο λιγότερη παροχή νερού έχει τόσο ποίο πολύ οικονομία σε νερό κάνει άλλα αντίθετα όσο περισσότερη παροχή νερού έχει τόσο ποίο δυνατό είναι ασχέτως από τα bar. Δηλαδή εάν έχουμε δύο πλυστικά με την ίδια μέγιστη πίεση αλλά με διαφορετική παροχή νερού, αυτό το οποίο έχει περισσότερη παροχή νερού είναι ποιο δυνατό σε σχέση με το άλλο.

Θερμοκρασία νερού

Εδώ τα πράγματα είναι ποιο ξεκάθαρα καθώς τα πλυστικά μηχανήματα χωρίζονται σε 2 κατηγορίες και αυτές είναι αυτά του κρύου νερού και τα άλλα του ζεστού νερού. Αυτά του ζεστού νερού είναι περισσότερο για επαγγελματική χρήση ενώ τα άλλα είναι κυρίως για οικιακή χρήση. Επίσης αυτά του ζεστού νερού είναι πολύ ακριβότερα σε σχέσει με αυτά του κρύου νερού.

Εξαρτήματα

Τέλος σε όλα τα πλυστικά μηχανήματα τα οποία κυκλοφορούν στην αγορά μπορούν να προσαρμοστούν πολλά και διάφορα εξαρτήματα. Με αυτά μπορούμε να κάνουμε τις εργασίες που μας δίνει την δυνατότητα ένα πλυστικό μηχάνημα. Υπάρχει όμως μια μικρή λεπτομέρεια, υπάρχουν πολλές προσφορές οι οποίες περιέχουν πολλά από αυτά τα εξαρτήματα και μας δίνουν την δυνατότητα να τα αγοράσουμε μαζί με τον μηχάνημα σε χαμηλότερη τιμή. Έτσι πρέπει να προσέξουμε πριν από την αγορά τι περιέχει μέσα στο πλυστικό όταν το αγοράζουμε, ώστε να έχουμε όσα περισσότερα εξαρτήματα και παρελκόμενα μπορούμε.

 

Δείτε εδώ όλα τα πλυστικά μηχανήματα που διαθέτουμε στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα: https://bit.ly/2ZxhDMy

Και εδώ όλα τα πλυστικά μηχανήματα Stihl τα οποία μπορείτε να προμηθευτείτε από το κατάστημα μας: https://bit.ly/3gmz6On