Η VIKING γίνεται STIHL Tirol

Από 1η Ιουλίου 2018, η VIKING GmbH με έδρα το Langkampfen της Αυστρίας, θα μετονομαστεί σε STIHL Tirol GmbH.

Η αλλαγή της εταιρικής επωνυμίας αποτελεί μέρος του επανασχεδιασμού της μάρκας: Από το 2019, ολόκληρη η γκάμα προϊόντων της VIKING θα πωλείται αποκλειστικά υπό την επωνυμία STIHL. Ήδη η αρχή έγινε με την αλλαγή στις επαναφορτιζόμενες μηχανές κοπής γκαζόν από πράσινο σε πορτοκαλί χρώμα και έπεται συνέχεια.

Τα εργαλεία κήπου VIKING θα εξακολουθήσουν να πωλούνται από τους πιστοποιημένους αντιπροσώπους της STIHL μέχρι το τέλος του 2018.

Ο Όμιλος STIHL εγγυάται ότι οι κανόνες που ισχύουν για τα προϊόντα VIKING σε ό,τι αφορά την εγγύηση, την προμήθεια ανταλλακτικών και το σέρβις θα συνεχίσουν να ισχύουν και μετά την αλλαγή της επωνυμίας.

Η STIHL Tirol, ως κέντρο γνώσεων για τα εργαλεία κήπου, θα συνεχίσει να κατασκευάζει και να σχεδιάζει προϊόντα από κοινού με τη μητρική εταιρεία STIHL. Το εργοστάσιο στο Langkampfen παράγει μεγάλο μέρος των επαναφορτιζόμενων και ηλεκτρικών προϊόντων της STIHL και συνεπώς αποτελεί ένα από τα βασικά μέλη του παγκόσμιου δικτύου κατασκευής της STIHL.

Με την πρόσφατη επένδυση 22,8εκ € στην επέκταση της παραγωγής και ανάπτυξης προϊόντων, δημιουργήθηκαν 100 τουλάχιστον θέσεις εργασίας, χαράσσοντας την πορεία για περαιτέρω ανάπτυξη του εργοστασίου στο Langkampfen, προκειμένου να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση στα εργαλεία κήπου.

Αρχής γενομένης από τον Ιούλιο 2018 μπορείτε να αναζητήσετε την καινούργια γκάμα στη νέα πλέον σελίδα www.stihl-tirol.at αλλά και στα online καταστήματα των πιστοποιημένων αντιπροσώπων μας, https://www.stihl-shop.gr/

Εταιρικό προφίλ

Ο όμιλος STIHL αναπτύσσει, κατασκευάζει και διανέμει μηχανήματα για την επαγγελματική δασοκομία και τη γεωργία, για τη συντήρηση κήπων και χώρων πρασίνου, για τον τομέα των κατασκευών και για τον απαιτητικό ιδιώτη χρήστη. Η γκάμα προϊόντων συμπληρώνεται με μηχανοκίνητα εργαλεία κήπου VIKING, τα οποία από το 2019 θα πωλούνται αποκλειστικά υπό την επωνυμία STIHL. Τα προϊόντα του ομίλου διανέμονται μέσω επιλεγμένων αντιπροσώπων, ενώ το δίκτυο πωλήσεων περιλαμβάνει 37 θυγατρικές πώλησης και μάρκετινγκ, περίπου 120 εισαγωγείς και πάνω από 45,000 πιστοποιημένους αντιπρόσωπους σε περισσότερες από 160 χώρες. Η STIHL διαθέτει εγκαταστάσεις κατασκευής σε επτά χώρες: Γερμανία, ΗΠΑ, Βραζιλία, Ελβετία, Αυστρία, Κίνα και Φιλιππίνες. Η STIHL είναι το πρώτο όνομα παγκοσμίως στις πωλήσεις αλυσοπριόνων από το 1971. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1926 και έχει έδρα στο Waiblingen, κοντά στη Στουτγάρδη της Γερμανίας. Το 2017 η STIHL πραγματοποίησε πωλήσεις αξίας 3,8 δισεκατομμύρια ευρώ σε παγκόσμιο επίπεδο, με ανθρώπινο δυναμικό 15.875 υπαλλήλων