Διεθνής Ημέρα Παρουσίασης προϊόντων

Το ψηφιακό μέλλον συναντά τα προϊόντα STIHL

Περισσότεροι από 100 δημοσιογράφοι από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και τη Ρωσία είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν και να δουν από κοντά τη νέα ψηφιακή εποχή STIHL. H παρουσίαση ξεκίνησε με την ομιλία του Προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας STIHL, Dr. Bertram Kandziora, με θέμα της ομιλίας του το άνοιγμα της εταιρείας στη ψηφιακή εποχή και τα αποτελέσματα που έχουν δημιουργηθεί μετά από έρευνα και πολλαπλές δοκιμές. Πριν από ένα χρόνο η εταιρεία δημιούργησε νέους τομείς και μεθόδους εργασίας προκειμένου να επιταχύνει την ανάπτυξη των προϊόντων με ψηφιακές λειτουργίες. Η διαδικασία αυτή, λοιπόν, απέδωσε καρπούς, μετατρέποντας την έρευνα σε μηχανήματα για τον έξυπνο κήπο (Smart Garden), το έξυπνο δάσος(Smart Forest) και το έξυπνο τοπίο πρασίνου μεγάλης έκτασης(Smart Landscaping). “Έχουμε αναπτύξει έξυπνες λύσεις και συναφή προϊόντα στις περιοχές Smart Garden, Smart Forest και Smart Landscaping που κάνουν την εργασία στη φύση και τον κήπο του σπιτιού ακόμη πιο εύκολη για τους πελάτες μας”, δήλωσε ο Dr. Kandziora.

Μετά την συνέντευξη Τύπου ακολούθησε η παρουσίαση νέων προϊόντων STIHL:

• Βενζινοκίνητο αλυσοπρίονο: Η STIHL παρουσίασε το πρώτο αλυσοπρίονο στον κόσμο με ηλεκτρονική έγχυση καυσίμου, το MS 500i. Θα είναι διαθέσιμο για το αγοραστικό κοινό σταδιακά από το 2019. “Το αλυσοπρίονο, το οποίο παρουσιάσαμε ως πρωτότυπο πέρυσι, χαρακτηρίζεται από εξαιρετικά εύκολες εκκινήσεις και παρέχει άμεσα τη βέλτιστη ισχύ του κινητήρα”, δήλωσε ο Δρ. Kandziora.
• Smart Garden: Ένα έξυπνο σύστημα αυτόματου ποτίσματος, με τεχνολογία που ελέγχει την άρδευση κήπων οικίας και μεγάλων χώρων όπως πάρκα και αθλητικές εγκαταστάσεις. Το Smart Garden Hub λειτουργεί μέσω μιας εφαρμογής για ένα smartphone ή tablet, ενώ το έξυπνο σύστημα του μπορεί να εντοπίσει ορισμένα προϊόντα άλλων κατασκευαστών μέσω του cloud και να τα συνδέσει για να σχηματίσει ένα δίκτυο.
• Ρομποτική χλοοκοπτική μηχανή: Κατά την αλλαγή της επωνυμίας από VIKING σε STIHL, το iMow RMI 422 PC θα συμπληρώσει τη σειρά προϊόντων STIHL από την άνοιξη του 2019. Χάρη στην εφαρμογή iMow, οι χρήστες μπορούν να ελέγχουν το χλοοκοπτικό από το smartphone ή το tablet τους, ενώ μια προαιρετική λειτουργία θα επιτρέπει στο iMow να λαμβάνει υπόψη τα δεδομένα από την πρόγνωση του καιρού κατά τον προγραμματισμό των χρόνων κοπής του.
• Επαναφορτιζόμενη χλοοκοπτική μηχανή: Η εταιρεία παρουσίασε το πρωτότυπο ενός νέου ασύρματου χλοοκοπτικού για επαγγελματική χρήση σε ευαίσθητες στον θόρυβο περιοχές: το STIHL RMA 765 V. Με κινητήρα EC που εγγυάται μεγάλη διάρκεια ζωής, το χλοοκοπτικό τροφοδοτείται από μπαταρία ιόντων λιθίου PRO 36 V.
• Πλυστικά υψηλής πίεσης: Τα τέσσερα πλυστικά STIHL RE 100, RE 110, RE 120 και RE 130 PLUS είναι κατάλληλα για μια ευρεία ποικιλία εφαρμογών, που κυμαίνονται από το πλύσιμο αυτοκινήτων μέχρι τις εργασίες καθαρισμού στην αυλή σας, ενώ το νέο RE 90 είναι ένα ελαφρύ μηχάνημα ερασιτεχνικής χρήσης με ιδιαίτερα ελκυστική αναλογία τιμής / απόδοσης.

Όπως δήλωσε ο Dr. Kandziora στην συνέντευξη Τύπου, η εταιρεία κατάφερε να αυξήσει ελαφρώς τις πωλήσεις της σε σχέση με πέρυσι ενώ πολλά είναι τα προϊόντα για τα οποία υπήρξε αυξημένη ζήτηση. Το ισχυρό ευρώ και οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες επηρέασαν και επηρεάζουν τον κύκλο εργασιών αλλά αυτό δεν αποτρέπει από το να συνεχιστεί η εξέλιξη. Στη Δυτική Ευρώπη, υπήρχε μεγαλύτερη ζήτηση για αλυσοπρίονα STIHL και επαναφορτιζόμενες χλοοκοπτικές μηχανές, οι οποίες ξεκίνησαν στις αρχές του τρέχοντος έτους ως μέρος της αλλαγής της μάρκας από VIKING σε STIHL. Οι πωλήσεις των επαναφορτιζόμενων χλοοκοπτικών STIHL έχουν υπερδιπλασιαστεί. Ο πρόεδρος της εκτελεστικής επιτροπής της STIHL επεσήμανε: «Αυτό ξεπέρασε σημαντικά τις προσδοκίες μας για πωλήσεις μονάδων σε επαναφορτιζόμενες χλοοκοπτικές μηχανές. Η ευνοϊκή ανταπόκριση από τους πελάτες μας δείχνει ότι ακολουθούμε τη σωστή στρατηγική με τη μετάβαση της πράσινης σειράς προϊόντων VIKING στο εμπορικό σήμα STIHL γνωστό σε όλο τον κόσμο. Αναμένουμε ότι η αλλαγή της μάρκας θα ενισχύσει σημαντικά τις πωλήσεις μηχανημάτων το 2019 “.