Στην πρέσα ρουλεμάν αξίας 1 εκατ. ευρώ μετά από μία δικαστική περιπέτεια 7 ετών. Η 2η μεγαλύτερη απάτη στο κόσμο με προϊόντα SKF

Ρουλεμάν

Η SKF πρόσφατα ολοκλήρωσε τις νομικές ενέργειες κατά ενός εμπόρου απομιμητικών ρουλεμάν στην Ελλάδα. Ξεκινώντας το 2009, μια συνολική ποσότητα 15 τόνων «μαϊμού» ρουλεμάν SKF κατασχέθηκαν ως αποτέλεσμα της εφόδου στην αποθήκη εμπόρου στην περιοχή του Πειραιά, με τον οποίο η SKF δεν είχε καμία επιχειρηματική δραστηριότητα όλα αυτά τα χρόνια. Τα ρουλεμάν αναγνωρίστηκαν και επίσημα ως απομιμητικά από τα ελληνικά δικαστήρια και οδηγήθηκαν στην καταστροφή.

ρουλεμάν

Η έφοδος το 2009 είχε ως αποτέλεσμα την κατάσχεση 17.000 «μαϊμού» ρουλεμάν, συνολικού βάρους 15 τόνων και αγοραστικής αξίας πάνω από 1 εκατ. ευρώ. Τα ρουλεμάν καταστράφηκαν σε εγκαταστάσεις ανακύκλωσης μετάλλου, συνθλίβοντάς τα σε πρέσα μετάλλων, ώστε να εξασφαλιστεί ότι δεν επανεμφανιστούν στην αγορά.

Ένα μεγάλο εύρος εταιριών από τη ναυτιλία και άλλους βιομηχανικούς τομείς επηρεάστηκαν από τα «μαϊμού» ρουλεμάν SKF που πωλούνταν από αυτόν τον μη-εξουσιοδοτημένο έμπορο στην περιοχή του Πειραιά.

ρουλεμάν

“Είμαστε χαρούμενοι που αυτή η υπόθεση έκλεισε και επίσημα και οδήγησε σε ένα θετικό αποτέλεσμα για την SKF και τους πελάτες μας. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στο πρόβλημα των «μαϊμού» ρουλεμάν και των εταιριών που τα εισάγουν στην Ελλάδα. Αυτό είναι κομβικής σημασίας για εμάς ώστε να προστατεύσουμε τους πελάτες μας και τη δραστηριότητά τους, όπως και τη φήμη του ονόματος της SKF”, αναφέρει η Ράνια Πατσιοπούλου, Διευθύνουσα Σύμβουλος της SKF Hellas S.A.

Όπως αναφέρει στο news247 ο κ. Αλέξανδρος Βουράκης, υπεύθυνος marketing και διασφάλισης αυθεντικότητας στην SKF Ηellas, πρόκειται για την δεύτερη μεγαλύτερη περίπτωση παγκοσμίως που έρχεται στο φως με πλαστά προϊόντα SKF. H υπόθεση διήρκεσε 7 χρόνια καθώς υπήρχαν συνεχείς αναβολές στην εκδίκαση της. Στα τέλη του 2016 δόθηκε δικαστικά η απόφαση για την καταστροφή του κατασχεθέντος εμπορεύματος.

Ρουλεμάν "μαϊμού" κατέστρεψε η SKF

Σύμφωνα με τον κ. Βουράκη ενώ παλαιότερα η πολιτική όσων εμπορεύονταν πλαστά προϊόντα ήταν να τα προσφέρουν σε χαμηλότερες τιμές σε σχέση με τα γνήσια πλέον τα διαθέτουν στις ίδιες τιμές ώστε να μην υποψιάζονται οι αγοραστές. Πρόσφατα η SKF προχώρησε σε κατάσχεση σημαντικής ποσότητας πλαστών ρουλεμάν στην περιοχή της Κομοτηνής.

Πηγή: news247.gr