Πώς να κόψετε μέταλλο με ένα γωνιακό τροχό

Τα περισσότερα οικιακά και εμπορικά εργαστήρια περιέχουν ένα γωνιακό τροχό, καθώς είναι ένα από τα πιο ευέλικτα εργαλεία. Για να το εξηγήσουμε απλά, αλλάζοντας το δίσκο μπορείτε γρήγορα και εύκολα να εκτελείτε μια σειρά εργασιών όπως κοπή μετάλλου, απομάκρυνση σκουριάς και βαφής, αφαίμαξη, προετοιμασία μετάλλου για εργασίες συγκόλλησης, απλή κοπή και κοπή λίθων, πλακιδίων και σκυροδέματος, όπως και κοπή κονιάματος.


Για μικρές ή σπάνιες εργασίες, ένας γωνιακός τροχός κοπής μετάλλων μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ένα ηλεκτρικό τρυπάνι με τη βοήθεια ενός μαξιλαριού υποστήριξης για να υποστηρίξει το δίσκο. για κανονικές ή πιο βαριές εφαρμογές, ένας κοπτήρας δίσκου ή ένας γωνιακός τροχός θα δώσει τα καλύτερα αποτελέσματα.

Συμβουλές για κοπή μετάλλου με γωνιακό τροχό, κοπτικό δίσκου και περιστρεφόμενο εργαλείο.



Οι δίσκοι περιστρέφονται πολύ γρήγορα, πράγμα που θα έχει ως αποτέλεσμα την εμφάνιση θερμών σπινθήρων και τσιπς με ταχύτητα. Θα πρέπει να προστατεύονται τα μάτια, τα γάντια εργασίας βαρέως τύπου, τα προστατευτικά υποδήματα και τα προστατευτικά αυτιών.

Αρχίστε επιλέγοντας τον δίσκο που ταιριάζει καλύτερα για το έργο σας και ελέγξτε ότι οι μέγιστες στροφές του δίσκου είναι υψηλότερες από τις μέγιστες στροφές του εργαλείου. Αυτό θα προστατεύσει τον δίσκο από την υπερβολική πίεση και τη διάρρηξη που μπορεί να προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό.

Οι δίσκοι είναι διαθέσιμοι σε επίπεδες, ανυψωμένες κεντρικές και πατημένες κεντρικές παρουσιάσεις. Οι ανυψωμένοι και πιεσμένοι κεντρικοί δίσκοι είναι τέλειοι για να μπαίνουν σε σφιχτές γωνίες και προεξοχές καθώς επιτρέπουν μια διαφορετική γωνία εισόδου στο μέταλλο. οι δίσκοι αυτοί δεν πρέπει να κινούνται πολύ βαθιά καθώς η αλλοιωμένη γεωμετρία του δίσκου μπορεί να φτάσει στον τρόπο και να βλάψει το δίσκο. Επιλέξτε μέσα από την μεγάλη ποικιλία μας στη κατηγορία γωνιακοί τροχοί το εργαλείο που ταιριάζει στις ανάγκες σας.

  • Στερεώστε το τεμάχιο εργασίας κοντά στο προβλεπόμενο σημείο κοπής ή βεβαιωθείτε ότι το κομμάτι που κόβετε είναι ασφαλές και δεν πέσει ή πέσει κατά τη διάρκεια της εργασίας.
  • Ελέγξτε ότι το εργαλείο και η τοποθέτηση του δίσκου έχει ρυθμιστεί σωστά τρέχοντας τον μύλο για περίπου ένα λεπτό, για να διασφαλίσετε ότι θα ανακαλυφθούν τυχόν προβλήματα ισορροπίας ή τοποθέτησης πριν ξεκινήσετε την εργασία.
  • Όταν ξεκινάτε την κοπή, παρουσιάζετε πάντοτε τη λεπίδα σε απόσταση 90 ° προς το τεμάχιο εργασίας, φροντίζοντας ώστε ο προφυλγωνιακοί τροχοί ακτήρας να είναι τοποθετημένος μεταξύ του εργάτη και του τεμαχίου εργασίας. Αποφύγετε τη χρήση κρούσεων ή την πρόσκρουση του δίσκου στο μέταλλο και παρουσιάζετε πάντοτε τη λεπίδα κοπής όπου το μέταλλο είναι λεπτότερο – τα στρογγυλά προφίλ είναι ευκολότερα καθώς η επιφάνεια είναι ομοιόμορφη, τα προφίλ όπως το «δοκάρια» και το κιβώτιο πρέπει να ξεκινούν από μια γωνία μειώστε την τριβή.
  • Μην ασκείτε υπερβολική πίεση, αφήστε τον δίσκο να κάνει την εργασία.
  • Η χρήση ενός αρχείου κλασσικού μύλου είναι χρήσιμη μετά τη γωνιακή λείανση για την αποκοπή και την εξομάλυνση της ακατέργαστης κοπής εάν απαιτείται.