Η Bosch ετοιμάζεται να κάνει το μεγάλο βήμα και πλέον, εκτός από προμηθευτής τεχνολογίας, ανταλλακτικών κ.ά. στις περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες, θα λανσάρει και ένα δικό της ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Το νέο της ηλεκτρικό βαν θα χρησιμοποιηθεί στη νέα τάση μετακίνησης, το car sharing (η δυνατότητα χρήσης αυτοκινήτων, από μεγάλο εύρος ενδιαφερομένων, ανά πάσα στιγμή, που δεν είναι δικά τους), που σημειώνει μεγάλη αύξηση σε αρκετές ευρωπαϊκές πόλεις. Μεταξύ αυτών και αρκετές πόλεις στη Γερμανία, εκεί όπου θα κάνει ντεμπούτο το νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Bosch.

Το νέο μοντέλο θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό, θα μπορούν να το ενοικιάζουν – από λίγα λεπτά έως και αρκετές ώρες – οι ενδιαφερόμενοι. Το car sharing (που θα διευρυνθεί ακόμη και στα βαν ή τις μοτοσικλέτες) φαίνεται ότι πλέον δεν αποτελεί μια εξειδικευμένη αγορά, με αμελητέο μερίδιο χρηστών. Σύμφωνα με τις προβλέψεις και όπως αναφέρει η Bosch, τον διαμοιρασμό αυτοκινήτων μέσα στις πόλεις θα τον χρησιμοποιούν έως το 2025 σχεδόν 36 εκατομμύρια χρήστες, που θα τον επιλέγουν για τις μετακινήσεις τους.

Ο λόγος; Το car sharing θα είναι μια εύκολη στη χρήση πλατφόρμα υπηρεσιών, όπου ο ενδιαφερόμενος θα μπορεί να κλείνει ένα όχημα (για παράδειγμα από το smartphone και τις αντίστοιχες εφαρμογές), οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας ή και της νύχτας και να κάνει κράτηση μέσα σε λίγα λεπτά. Αυτό θα ισχύει ακόμη και για όσους θέλουν – π.χ. να μεταφέρουν ένα ογκώδες προϊόν όπως μια τηλεόραση που μόλις έχουν αγοράσει – από ένα ηλεκτρικό κατάστημα. Ο μελλοντικός οδηγός θα μπορεί να κλείνει για το χρονικό διάστημα που απαιτεί ένα ευρύχωρο ηλεκτρικό βαν, όπως αυτό της Bosch, και να μεταφέρει την ογκώδη αγορά του εκείνη στη στιγμή στο σπίτι του.

Πηγή www.tanea.gr