Κλaδεμα τριανταφυλλιaς Ήρθε σιγά σιγά ο καιρός για το κλαδεμα των τριανταφυλλιών μας. Για τις τριανταφυλλιές η καλύτερη εποχή κλαδέματος είναι μετά τον χειμώνα και πιο συγκεκριμένα μετά από τις μεγάλες παγωνιές που σημαίνει πως μόλις αρχίσει ο καιρός να φτιάχνει και οι θερμοκρασίες να ανεβαίνουν τότε θα έχουμε το ξεκίνημα την νέας βλάστησης.

Το κλαδεμα είναι εύκολο και μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας με τα σωστά εργαλεία πάντα.

Διαλέγοντας λοιπόν το σωστό κλαδευτήρι μας (Από την κατηρογία Ψαλίδια Κλαδέματος) και φορώντας πάντα τα σωστά προστατευτικά γάντια, ξεκινάμε να αφαιρούμε τα εσωτερικά κλαδιά έτσι ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε στην τριανταφυλλιά μας τον σωστό αερισμό. Στόχος μας του κλαδέματος είναι να ενισχύσουμε το σωστό αερισμό του φυτού και παράλληλα ο ήλιος να φτάνει σε όλα τα σημεία της τριανταφυλλιας μας. Ακόμη κλαδεύουμε το φυτό μας στο σχήμα το οποίο επιθυμούμε να του δώσουμε και να αναπτυχθεί.
Η τριανταφυλλια θέλει την περιποίηση της καθ’ όλη την διάρκεια του καλοκαιριού όπου αφαιρούμε γερασμένα κλαδιά, ξερά κλαδιά ή όσα δείχνουν άρρωστα. Παράλληλα, αφαιρούμε τακτικά τα άνθη που έχουν μαραθεί αλλά και τα ξερά φύλλα – κάτι που επιταχύνει αλλά και ενισχύει την ανθοφορία της.

Τέλος ένα βασικό που πρέπει να προσέξουμε είναι να κάνουμε τομές με κλίση 45ο αντίθετα από τον τελευταίο οφθαλμό που διατηρούμε στο κλαδί

Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία και έναν πανέμορφο κήπο

Κλαδεμα

Κήπος Με Τριανταφυλλιές