Κεριά

Ένα διακοσμητικό αντικείμενο που δεν μπορεί να λείπει από κανένα σπίτι είναι τα κεριά. Είναι ο πιο οικονομικός και εύκολος τρόπος για να διακοσμήσετε το χώρο σας. Δεν χρειάζεται να έχετε ιδιαίτερες γνώσεις διακόσμησης, αρκεί να έχετε φαντασία και όρεξη για δημιουργία και επειδή η διακόσμηση είναι προσωπική υπόθεση του καθενός δεν υπάρχουν κανόνες.

Δημιουργήστε συνθέσεις με κεριά και διάφορα αντικείμενα

Μπορεί για παράδειγμα να έχετε διάφορα κεριά ξεχασμένα στα ντουλάπια σας σε διάφορα σχέδια χρώματα και μεγέθη. Μπορείτε λοιπόν να προσθέσετε μικρο αντικείμενα (κουκουνάρες, πετρούλες, σχοινιά, κορδέλες κ.α.) που να μοιάζουν χρωματικά μεταξύ τους ώστε να καλύψετε την όποια διαφορά των κεριών και να δημιουργήσετε μια πανέμορφη σύνθεση για το σαλόνι σας. Οι επιλογές είναι αμέτρητες και το γούστο σας είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας για να φτιάξετε αυτό που σας ταιριάζει.

Μπορείτε αν θέλετε να αναδείξετε ένα αντικείμενο στο χώρο σας όπως ένα βάζο ή μία γυάλα, τοποθετώντας ένα απλό κερί στο εσωτερικό τους. δημιουργώντας ένα υπέροχο κηροπήγιο. Φυσικά μπορείτε να το εμπλουτίσετε με κορδέλες, σπάγκο, ποτ-πουρι κ.α.

Διακοσμήστε το τζάκι σας με κεριά σε διάφορα μεγέθη

Επίσης εάν στο σαλόνι σας υπάρχει τζάκι και δεν το ανάβετε συχνά, είτε για την καθαριότητα είτε από έλλειψη χώρου αποθήκευσης των ξύλων σας, αλλά συγχρόνως θέλετε την ζεστασιά και την θαλπωρή που δημιουργούν οι φλόγες του τζακιού σας τότε δεν έχετε παρά να το γεμίσετε με κεριά. Τοποθετήστε τα στο εσωτερικό του σε διάφορα μεγέθη και ανάψτε τα αντί για κανονική φωτιά. Υπέροχα…προσθέστε και ένα ποτήρι κρασί και η βραδιά σας ξεκινάει.

Με τον χαμηλό φωτισμό και το άρωμα (εάν είναι αρωματικά) που διαχέουν στο χώρο τα κεριά σας δημιουργούν μια ρομαντική και μαγική ατμόσφαιρα. Ατμόσφαιρα που ταιριάζει απολυτά στο πνεύμα των Χριστουγέννων μιας και κοντεύουν σε κάτι λιγότερο από 40 ημέρες. Έτσι λοιπόν μπορείτε να συνδυάσετε τα κεριά με χριστουγεννιάτικα στολίδια, μπάλες, στεφάνια και ότι άλλο σας αρέσει. 

Κεριά σε όλους τους χώρους

Το σαλόνι όμως δεν είναι ο μόνος χώρος που μπορείτε να τοποθετήσετε τα κεριά σας. Το τραπέζι του μπαλκονιού σας είναι αναμφισβήτητα ένα ακόμη ιδανικό σημείο για να τοποθετήσετε μια πιατέλα με χρωματιστά κεριά, βότσαλα, κοχύλια κτλ.

Όμως και το υπνοδωμάτιο σας είναι ένας χώρος στον οποίο θέλετε να νιώσετε αυτήν την ζεστασιά που προσφέρει ένα κερί. Τοποθετήστε λοιπόν μια ωραία γυάλα με λευκά κεριά που σας δίνουν την αίσθηση της συντροφικότητας αν είστε μόνοι και το έναυσμα για να κάνετε όνειρα.

Μετατρέψετε το μπάνιο σας σε ένα πολυτελέστατο spa υπό το φως των κεριών 

Κεριά στο μπάνιο

Το καλύτερο όμως το άφησα για το τέλος. Υπάρχει κάτι που θα σας χαλαρώσει περισσότερο από ένα ζεστό μπάνιο ύστερα από μια εξαντλητική μέρα γεμάτη άγχος, στρες και κούραση; Mάλλον όχι. Αποδράσετε λοιπόν από την καθημερινότητα μέσα στο σπίτι σας μετατρέποντας το μπάνιο σας σε ένα πολυτελέστατο spa.

Αυτό που χρειάζεστε είναι ένα ηχείο ή το κινητό σας που θα παίζει την αγαπημένη σας μουσική ένα ποτήρι με το ποτό της αρεσκείας σας και φυσικά το φως των κεριών. Μπορείτε να τοποθετήσετε 3-4 κεριά μέσα σε μια πιατέλα ή κηροπήγια με ρεσώ και ότι άλλο ταιριάζει στο χώρο και το γούστο σας. Ακόμη μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μερικά ροδοπέταλα ή πετρούλες για να κάνετε μια ωραία σύνθεση που θα δώσει ένα ιδιαίτερο στυλ στο μπάνιο σας. Βάλτε φαντασία και δημιουργήστε ένα μαγευτικό χώρο μόνο για εσάς!.