Το φθινόπωρο ήρθε και τα φύλλα από τα δέντρα και όχι μόνο αρχίζουν να πέφτουν και να γεμίζουν τις αυλές και τα πεζοδρόμια μας με αμέτρητα ξερά και καφέ φύλλα.

Άλλες φορές τα φύλλα είναι μεγάλα και άλλες φορές είναι μικρά, μπορεί να είναι λίγα αλλά μπορεί να είναι και πολλά σε όλες τις περιπτώσεις όμως τα φύλλα γίνονται ενοχλητικά αλλά και πολλές φορές μας δημιουργούνε προβλήματα. Έτσι πρέπει να βγούμε να τα μαζέψουμε και να καθαρίσουμε με κάποιον τρόπο την αυλή μας, το πεζοδρόμιο μας αλλά και όπου αλλού έχουνε πέσει τα φύλλα των δέντρων του φθινοπώρου.

Οι τρόποι να μαζέψουμε τα φύλλα από κάτω αλλά και από όπου αλλού έχουνε πάει αυτά είναι πολλοί και διάφοροι και ο καθένας μας μπορεί να διαλέξει αυτόν που του ταιριάζει. Παρακάτω θα δούμε μερικούς από αυτούς και τι ακριβώς θα χρειαστούμε για να το κάνουμε σωστά.

1ος τρόπος:

Μάζεμα των φύλλων με τα χέρια η με μία σκούπα φύλλων, αυτός είναι ο παραδοσιακό τρόπος και ο πιο οικονομικός καθώς οι σκούπες φύλλων ξεκινούν από 4,00€ περίπου ευρώ και υπάρχουν σκούπες φύλλων που μπορούν να κάνουν το μάζεμα ποίο εύκολο αλλά και ποιο διασκεδαστικό οι οποίες χωρίζονται σε μεταλλικές ή πλαστικές και σε ρυθμιζόμενες ή σταθερές. Έτσι αγοράζοντας την σωστή σκούπα φύλλων μπορείτε και εσείς να κάνουμε σωστά και εύκολα αυτήν την δουλειά.

Πατήστε εδώ για να δείτε όλες τις σκούπες φύλλων >

2ος τρόπος:

Μάζεμα φύλλων με ηλεκτρικό φυσητήρα – αναρροφητήρα, αυτός ο τρόπος είναι πολύ ευκολότερος από τον προηγούμενο αλλά σαφώς λίγο ακριβότερος καθός ένας ηλεκτρικός φυσητήρας – αναρροφητήρας ξεκινάει από 39,90€.

Πατήστε εδώ για να δείτε όλους τους ηλεκτρικούς φυσητήρες – αναρροφητήρες

3ος τρόπος:

Μάζεμα φύλλων με βενζινοκίνητο φυσητήρα – αναρροφητήρα, αυτός ο τρόπος είναι και αυτός πολύ εύκολος διότι έχουμε στα χέρια μας αυτήν τη φορά ένα πολύ πιο δυνατό εργαλείο με βενζινοκινητήρα το οποίο μπορούμε να το δουλέψουμε παντού και χωρίς περιορισμό του ρεύματος όπως στον προηγούμενο μας τρόπο. Βέβαια αυτοί οι βενζινοκίνητοι φυσητήρες – αναρροφητήρες η τιμή τους ξεκινάει από 120,00€ κάτι που τους κάνει ακριβότερους από τους άλλους 2 τρόπους.

Πατήστε εδώ για να δείτε όλους τους βενζινοκίνητους φυσητήρες – αναρροφητήρες

Τέλος δεν πρέπει να ξεχνάμε να λάβουμε τα σωστά μέτρα ασφαλείας σε κάθε περίπτωση. Έτσι θα πρέπει να εξοπλιστούμε κατάλληλα με γάντια και με γυαλιά προστασίας.

Ευχόμαστε καλή και δημιουργική εργασία!